AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Miért van szükség a baleset rögzítőre?

Mindenki szereti a biztonságos utakat, és azt, hogy zökkenőmentesen eljuthasson oda, ahova csak akar. Azonban akármilyen elővigyázatosak is vagyunk, sajnos gyakran megesik, hogy megkoccantják az autót, vagy komolyabb balesetet is szenvedünk. A felelősség nem mindig rajtunk van, úgyhogy vannak olyan esetek, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy ne legyen semmi baj, de mégis mi járunk rosszul a végén.

 

A felelőtlen sofőrök

 

Rengeteg sofőr van, aki nagyon felelőtlenül vezet, és sok balesetet csinál. Továbbá nagyon gyakori jelenség az is, hogy ezeket nem vonják felelősségre. Ennek legtöbbször az az oka, hogy hiányzik a bizonyíték. A szemtanúk nem túl gyakoriak, ha autóutakról van szó, és ha vannak is, inkább tovább hajtanak. A baleset pillanatában pedig senkinek nem jut eszébe, hogy megnézze a rendszámukat, hogy később aztán behívhassa őket tanúskodni. Ez egy természetes dolog, azonban nem kell belenyugodni, hogy ez így van, hanem ki kell találni valamilyen más megoldást. Szerencsére nem nekünk kell kitalálni ezt, hanem csak használni kell az utóbbi évek legcélravezetőbb és leghasznosabb felfedezését, amely megold minden hasonló problémát: a baleset rögzítőt. Ez egy, a középső tükörre felszerelhető kis kamera, amely segít rögzíteni azokat a történéseket, amelyek az úton zajlanak. Ha balesetünk lenne, ez a kamera egyből felveszi, rögzíti, és szükség esetén mehetünk is egyből vele a bíróságra. Így elkerülhetjük mindazt a stresszt és nézeteltérést, ami ilyenkor rendszerint bekövetkezik.

A balesetrögzítők szükségessége

 

A baleset rögzítő előnyei

 

Ha kész bizonyítékkal állunk az ügy elé, akkor nem kell mérgelődnünk, és veszekednünk, hanem minden egyértelművé válik. Ezekbe a készülékekbe ráadásul nem is kell külön memóriát vásárolnunk, rendkívül praktikus működési elvüknek köszönhetően. A következő képpen működnek: annyi tárhely van bennük, amennyi egy 2-3 órás videó rögzítésére alkalmas (attól függ, hogy milyen fajtát vásárolunk). Amikor ez az idő lejárt, automatikusan kezdi újra a folyamatot, de csak annyit töröl a videóból, amennyi szükséges ahhoz, hogy az új másodpercek is megmaradhassanak. Ez a technika teszi lehetővé, hogy a bekövetkezett baleset után leállítsuk a kamerát, és mégis megmaradjon rajta minden előzmény. Egyre népszerűbb lett ez a módszer a sorőrök körében, mert ez a legbiztosabb. A legnagyobb számban pedig a taxisofőrök és az olyan szállítók használják, akiknek nagy utat kell megtenniük idegen terepen.