AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Miért tanácsos az autókban szőnyeget használni?

Az emberek nagy része szereti, ha tiszta, makulátlan környezetben tartózkodhat, és ugyanez vonatkozik az autójára is. Ha rendszeresen tisztítjuk az autót, akkor elkerülhetjük a por által okozott megbetegedéseket, ráadásul sokkal komfortosabban is érezzük majd magunkat. Fontos odafigyelni ezekre a részletekre is, mert ugyanúgy a mindennapjaink részét képezik, mint például a hálószobánk.

 

Az autószőnyegek fontossága

 

Azonban ahhoz, hogy tényleg tisztának nevezhessük az autót, nemcsak a rendszeres kitakarításra van szükség, hanem arra is, hogy elkerüljük az alaprészek egyszeri bepiszkolódását is. Ezt úgy érhetjük el, hogy olyan védőréteget teszünk le a könnyen bepiszkolódó részekre, amelyek meggátolják, hogy az szennyeződjön. Bár így leírva komplexnek hangzik, csupán arra van szükség, hogy leterítsük a kocsi alját egy általunk választott szőnyeggel. Ez bármilyen anyagból készülhet, akár gumiból is, a lényeg a funkción van: megvédi a gyárilag behelyezettet a piszkolódástól. Ellenkező esetben nagyon nehezen jön ki a mocsok, és nagyon bonyolult lesz maga a folyamat is, mivel a gyárilag behelyezett szőnyegek nem kivehetőek, és ezért csak az autóban tisztíthatók. Azonban nem okoz túl nagy anyagi rááldozást és utánajárás egy új beszerezése, amit a régire rakunk. Így csak az új piszkolódik, és azt kivéve, kiporszívózva és megtisztítva elkerülhetjük, hogy a felgyűlt por bajokat okozzon nekünk. Ennek még az is az előnye, hogy akármilyen modellt választhatunk, akár színeset is, nem muszáj a gyárilag előállított szürkénél, vagy feketénél maradnunk.

Miért használjunk szőnyeget az autókban?

 

Az autószőnyegek előnye

 

A másik előnye, hogy nemcsak a színt, de az anyagot is mi választhatjuk ki. Hogyha például vastag gumiból készültet akarnánk, akkor arra is van lehetőség. Ennek előnye, hogy egy erős vízsugár segítségével egyszerűen megtisztíthatjuk, a hátránya viszont az, hogy kevésbé esztétikus. Akárhogy is döntünk, biztosan jobb lesz, mint az alapszőnyeget használni. A másik óvintézkedés, amit elkövethetünk, az ülések beborítása. Ez is ugyanazon az elven működik, mint a szőnyegeké, a lényege, hogy megóvja az üléseket a portól és az egyéb szennyeződésektől. Bár nagyon sokan túlzásnak tartják, gyakorlati szempontból mégiscsak megéri, ha ily módon vigyázunk az autónk belsejére, mert nemcsak az esztétikája, hanem a saját egészségünk is a tét. Ha emellett dönt, meglátja, hogy sokkal könnyebb dolga lesz majd.