AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Mercedes egy okos, villanyos versenyautóval jelentkezik

Egy 80 éves sebességrekordot tartó autót ültettek át új kaszniba a Mercedesnél. Az 1937-ben megalkotott, gyorsasági rekorder Mercedes-Benz W125-ös 12 hengeres változatát csomagolták 21. századi köntösbe.

 

A nagy előd

 

A már-már vadászrepülőt idéző Mercedes-Benz Vision EQ egyértelműen arra lett kifejlesztve, hogy sebességrekordokat állítsanak fel vele, ezért közel sem meglepő módon a repülés világában jelentős tapasztalatokkal rendelkező Ernst Heinkel és Willy Messerschmitt is részt vett a fejlesztésben. Az autó eleje rövid és gömbölyű, míg a hátulsó rész kifejezetten hosszú lett, oldalról pedig aerodinamikailag minden igényt kielégítő szárnyprofil került kialakításra. A Frankfurt és Darmstadt közötti A5-ös autópályán, Rudolf Caracciola autóversenyző érte el vele a rekordot. Mai szemmel is lélegzetelállító, óránként 432,7 kilométeres sebességgel száguldott, ezt a közúton mért sebességet egészen 2017 novemberéig nem döntötte meg senki. Ehhez a legendás történethez kanyarodott vissza Gorden Wagener főformatervező és csapata, amikor a Vision EQ Silver Arrow Concept-et készítették.

 

 

Mercedes-Benz Vision EQ

Vision EQ Silver Arrow Concept

 

Az elektromos Mercedes-eket jelző EQ márka stílusjegyei jelennek meg az 530 centiméteres ezüst nyílon. Bátran használhatjuk az ezüst nyíl megnevezést, hiszen a karosszériáját karbonból gyártották, és olyan ezüst fényezést kapott, mely az eredeti Ezüst Nyíl-ra hajaz. Elöl 255/25 R 24, hátul 305/25 R 26 méretűek a gumik. A kerekek darabonként 168 küllőt tartalmaznak és rózsaarany színűek. Különleges kialakítással a kerekek első felét burkolták, ami egészen futurisztikus megjelenést biztosít neki. A hátsó részen teljes szélességben áthaladó piros fénycsík és kiemelkedő szárnyak találhatóak. A beltérben csupán egy ülés kapott helyet, amely alatt fával burkolták a padlót. A jármű debütálását a kaliforniai Pebble Beach-en megtarott Monterey Car Week-re tartogatták.