AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mercedes e-autó 10 ezer euróért

A nem olcsóságáról ismert márka a Mercedes fejlesztési főnöke 10 ezer eurós e-autót ígér a márka szerelmeseinek. Ola Källenius abból indul ki, hogy már a következő néhány évben komoly áresés várható az e-autók piacán.

A Mercedes 500 kilométert és 10 ezer eurós árat álmodik

A Mercedes azzal számol, hogy a gyártás növekedésével az e-autók egyre olcsóbbak lesznek. Amint az akkumulátor feltöltése nélkül megtehető távolság általánosan eléri az 500 kilométert és a kisebb e-autók már 10 ezer euróért megvásárolhatóak lesznek, bekövetkezik az áttörés. Erra azonban szerinte még egy évtizedet várni kell. A Mercedes ennek fényében már 2025-ben el akarja érni, hogy gyártmányainak 25 százaléka e-autó legyen. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy 2025 után is vezető szerepet fognak a márka nagyobb autói között játszani a belsőégésű motorokkal meghajtott modellek, amelyeket természetesen a mainál kisebb káros anyag kibocsátású, korszerű motorokkal fognak kínálni.

Elektromos Mercedes

A BMW is az e-autókra fókuszál

A BMW-vezér Harald Krüger ugyancsak nagy stílű terveket tűzött elektromos autók terén maga elé. A bajor cég első embere 2017 végéig 100 ezer e-BMW eladását vizionálja világszerte. Ez háromszor annyi lenne, mint amennyi 2017 elején a német utakon futott. A célkitűzés nem látszik irreálisnak, ha figyelembe vesszük, hogy a cégnek az év első negyedévében 20 ezer e-autót sikerült eladnia. Miközben azt tervezik, hogy idén további modelleket dobnak a piacra elektromos meghajtással. Az első autonóm, azaz, sofőr nélküli BMW elektromos autót az „iNext” a bajorországi Dingolfingben fogják gyártani, de a forgalomba kerülésének időpontjáról Krüger nem nyilatkozott.