AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Mercedes-Benz is beszáll a luxus elektromos autók piacáért induló versenybe

A német cég komoly vetélytársa lehet a Teslanak és a BMW-nek, miután a kiszivárgó hírek szerint külön szériát, sőt lehet, hogy egy külön márkát hoz létre kizárólag elektromos autóknak.

 

Négy elektromos Merci is készül majd

 

Két, a helyzetet jól ismerő forrás is azt közölte a Bloomberggel, hogy a Mercedes-Benz négy teljesen elektromos autót tervez gyártani a közeljövőben, köztük két szedánt és két SUV-ot (azaz szabadidőautót). Az első SUV-ot már a jövő hónapban, a párizsi autókiállításon bemutatják. A tervek szerint egy feltöltéssel 500 kilométert tud majd megtenni. Ha valóban létre is hoznak majd egy külön márkát az elektromos merciknek, a márka nevéről még biztosan nem döntöttek. Korábban a Mercedes-Benz még csak arra gondolt, hogy akkumulátorokat és elektromos motorokat tesz a már létező modellekbe, miközben a vetélytársak már inkább teljesen új, esetleg futurisztikus, szénszálas karosszériájú modelleket terveztek. A váltás miatt sikeresebb lehet az elektromos Mercedes, a szerviz pedig az ő esetükben is elkezdhet tanulni...

Mercedes-Benz is elektromos autókat fog gyártani

 

A Mercedes-Benz szerint most jött el az ideje annak, hogy komolyan vegyék az elektromos autókat

 

"Amikor a Tesla sok évvel ezelőtt elkezdett megjelenni, mi úgy döntöttünk - és meggyőződésem szerint helyesen -, hogy a technológia még nincs teljesen készen" - mondta nemrég Wolfgang Bernhard, a Daimler igazgatótanácsának tagja. "Most azt gondoljuk, hogy a következő öt-tíz évben eljön az idő, amikor pénzt lehet keresni az elektromos közlekedéssel" - tette hozzá. A terveket ismerő informátor szerint a német gyár első elektromos modelljeit Bremenben készítik majd, és pár éven belül elkezdik az árusításukat. Szóval a potenciális vevők, a kereskedők, a reklámszakemberek és az összes érintett szerviz is elkezdheti a felkészülést.