AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Melyek a legjobb fényszóró izzók autónkhoz?

A fényszóró az autókon nem egy választható opció. Gondoljunk csak bele, milyen nehéz lenne a közlekedés éjszaka, esőben, ködben ezen izzók nélkül. Ezért fontos ügyelni arra, hogy a megfelelő izzót válasszuk autónkhoz.

 

Milyen izzók léteznek?

 

A jó fényszóró izzó megfelelően megvilágítja az utat előttünk, miközben nem vakítja el a szemből érkező jármű vezetőjét. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy rossz fényviszonyok mellett sokkal könnyebben és gyorsabban meg tudjuk állapítani a velünk szembe haladó jármű nagyságát és sebességét.  Három alap izzót különböztetünk meg. Ezek a halogén izzók, led izzók és xenon izzók. A halogén izzók fényes, fehér fényt bocsátanak ki és olcsó a cseréjük, viszont nagyon sok energiát használnak fel és nagyon óvatosan kell vele bánni csere során. A xenon izzóknak kisebb a fogyasztása, és jobban megvilágítja az utat, viszont sokkal drágább és bántja a szemet az erős fénye. A led izzóknak nagyon kevés energiára van szüksége a működéshez, viszont szintén drága és több hűtésre van szüksége működés során, mint a többinek.

Halogén, Led és Xenon izzók

 

Mi alapján vásároljunk izzót?

 

Ha figyelembe vesszük az előnyöket és a hátrányokat megállapíthatjuk, hogy a halogén izzót azoknak érdemes megvenni, akik nem akarnak túl sokat költeni, hisz ezek kedvező áron is jó teljesítményt nyújtanak. A Xenon izzókat inkább azoknak ajánlják, akik az erősebb fényt szeretik, a Led izzókat pedig azoknak, akik a hatékony energiafelhasználást tartják előnyben. Összességében meg lehet állapítani, hogy egyik izzó sem jobb, vagy rosszabb, mint a másik, egyszerűen mindenkinek más autóvezetési igényei vannak.