AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mi védi meg az ülést az utastól?

A huzat talán az a kényelmi funkció az autóban, ami nem elsősorban az utas, hanem inkább a jármű kényelméért felel. Az autó üléshuzat ugyanis megakadályozza, legalábbis lelassítja a kárpit kopását, megóvja azt a szennyeződéstől. Éppen ezért alaposan gondold át, milyet választasz, és ha lehet, akkor fektess be rögtön legalább két garnitúrába.

Vegyél két garnitúrát!

 

Ha meg szeretnéd akadályozni, legalábbis le akarod lassítani az autódban található ülések kopását, akkor egyértelmű ajánlatunk az üléshuzat. Ezzel nem csak időt, hanem pénzt is meg tudsz takarítani. Nem kell ugyanis annyi pénzt költened a kárpittisztításra, csak szimplán le kell cserélned a huzatot, majd azt kimosnod. Ha észszerűen gyártották az üléshuzatot, akkor azt úgy szabták, hogy rendkívül könnyű legyen cserélni. Egyszerűen tudod rögzíteni, levenni és visszatenni. Fontos szempont, hogy a huzat könnyen tisztítható és minél nehezebben gyűrődő legyen. Ha jól választasz, akkor olyat veszel, ami sötét színű, így nem látszódik rajta minden szennyeződés. Nyilván az sem utolsó szempont, hogy az autó színéhez és mintázatához is alkalmazkodjon a huzat. Leginkább persze a jármű belső tereihez kell passzolnia, legalább annyira, hogy nagyon ne üssön el tőle. Igen hasznos tulajdonság, ha egyszerűen lehet porszívózni, könnyedén lehet sikálni, akár levétel nélkül is. Igen praktikus megoldás, ha két garnitúrát vásárolunk egy ugyanolyan üléshuzatból. Így amíg az egyiket tisztítjuk, addig a másikat az ülésre tehetjük.

 

Mercedes ülések

 

Természetes anyag, színes huzat

 

A legjobb vétel a természetes anyagból készült, kiváló nedvszívó tulajdonságokkal rendelkező üléshuzat. Ez nem csak a kiömlő vizesüveg ellen véd, hanem a természetesen képződő verejtéktől is. Hasznos, ha nem vonzza magához a port, nem töltődik fel elektromosággal, ha súrlódik. Nem árt felkészülni arra, hogy adott esetben több órát is el kell tölteni egy ülésben, így az anyag megválasztása hatványozottan fontos. Mindenképpen olyat találj, ami számodra kényelmes, elviselhető és persze nem allergén. Sok anyag okoz bőrirritációt, mindenkinek magának kell tisztában lennie azzal, mi az, ami őt bántja. Azt is vedd figyelembe, hogy akár a ruhádat is beszínezheti, vagy éppen fordítva. Sokszor találkozunk olyan huzattal, aminek az alja nem engedi át a nedvességet, de jól szellőzik. A legjobb huzat ilyen, mert ez tényleg megóvja a kárpitot, amihez talán te sem ragadsz majd hozzá a legnagyobb melegben sem. Ha tehát még nincs üléshuzatot, azt javasoljuk, szerezz be magadnak, de ne csak egyet, hanem rögtön kettőt is. Így mindig meg tudod védeni az ülésedet az utasoktól.