AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

„Megkeresztelték” a Skoda legújabb nagy dobását

Új modellel rukkol ki a márciusi Genfi Autószalonon a Skoda: a Kamiq Kínában már népszerű, most az európai piacokon is szeretne berobbanni vele Csehország legnagyobb személyautógyára. Ez a harmadik városi terepjárójuk az öreg kontinensen a Karoq és a Kodiaq után, és természetesen itt sem spóroltak a technikai újításokkal.

 

Tökéletesen passzol, minden helyzetben 

 

„Megkeresztelték” Csehország legnagyobb személyautógyára, a Volkswagen cégcsoporthoz tartozó Skoda legújabb modelljét: a városi terepjáró a Kamiq nevet kapta a hivatalos bejelentés szerint. Ez a modell a harmadik terepjáró, azaz SUV az európai piacon, amellyel kijött a gyártó, de Kínában már kapható volt korábban is, ráadásul ugyanezzel a névvel, és elég szép számokat produkált. A Kamiq kifejezést egyébként a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuit eszkimók nyelvéből vették kölcsön, jelentése pedig olyan dologra utal, amely tökéletesen passzol az emberhez minden helyzetben. „Mintha a második bőrünk lenne” – állítják az autóról a Skoda szakemberei. Egyelőre még csak képeket lehetett látni róla az autógyártó hivatalos felületein, a nagyközönség előtt való „élő” bemutatkozására a Genfi Autószalonig kell várni, amelyet március 7. és 17. között rendeznek majd meg a második legnagyobb lélekszámú svájci városban.

 

Skoda Kamiq

 

Folytatódott a sor: Karoq, Kodiaq, Kamiq

 

És hogy mit kell tudni a Kamiqról? Mivel a jelenleg legmenőbb kategóriákba a SUV is beletartozik, egészen biztosan kiváló ötlet volt a Skodától növelni a kínálatot egy újabb izgalmas modellel. Mivel városi crossoverről van szó, úgy hirdetik, hogy tökéletes társ a modern városi hétköznapok során, persze ez a korábbi megoldásokra is igaz. Meg úgy általánosságban az összes SUV-ra rá szokták aggatni a jelzőt, legyen szó bármilyen márkáról. Érdekesség, hogy az elnevezéssel maradt a hagyományoknál a gyártó, ugyanis a kategória modelljeit eddig is K kezdőbetűvel és Q végződéssel adták el: a Karoq és a Kodiaq után érkezik majd meg a szalonokba a Kamiq. A kocsi egy kompakt, életmódközpontú, belépőszintű modell, egyszerre erős és jól kezelhető. Szintén kiemelhetőek a típusra jellemző előnyök, azaz a megemelt üléspozíció és az ezzel járó jó kilátás, valamint könnyebb és kényelmesebb beszállás és kiszállás. Természetesen itt sem spóroltak a technikai újításokkal, így több vezetéstámogató rendszerrel szerelték fel a kocsit, de a Simply Clever megoldás is azt a célt szolgálja, hogy lenyűgözze és meghódítsa az ügyfeleket. A genfi bemutató után majd kiderül, hogy sikeres volt-e a célkitűzésük.