AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mégis lehet vezetés közben e-mailt írni?

A Logitech olyan autós mobiltelefontartót dobott piacra, (Zero Touch) amely nem csak fixen tartja a telefont, de egy alkalmazás segítségével érintés nélküli használatot tesz lehetővé, vagyis a telefon egyes szolgáltatásait hangutasításokkal lehet vezérelni.

Érintés nélküli e-mail írás a mobilon

A Zero Toch két változatban készül. Az egyiket a szellőző nyíláshoz, a másikat szívó talppal a szélvédőhöz lehet erősíteni. Mindkét megoldásnál lehet egy fémlapot is felragasztani, amin mágnesesen rögzítik a tartót. A tartó és a telefon (egyelőre csak az androidok) automatikusan Bluetooth kapcsolatba lép egymással. Kivéve az első alkalmat, amikor némi kézi vezérlésre van szükség, de csak egyszer és utoljára. Ilyenkor a frontkamera melletti szenzort kézzel le kell takarni. Érdemes körültekintő utasításokat adni, hogy ne legyen gond a szavak felismerésével. Egyébként az egyszerűség kedvéért az alkalmazás felkínálja a legjobban használható parancsszavakat is. Az üzemképes felszereléssel lehet SMS-t és e-mailt, vagy bejegyzéseket diktálni az okos telefonra.

Vezetés közben is lehet emailt írni

Persze telefonálni is lehet

Természetesen telefonhívást is lehet fogadni, kezdeményezni, vagy zenét hallgatni, leveleket, hírportálokat olvasni. Ha valaki fejhallgatót használ beépített mikrofonnál, a diktált szöveg felismerése a jó helyett nagyon jó. Hamarosan harmadik szolgáltatók alkalmazásai is vezényelhetők lesznek a tartó segítségével. Így például a Whatsapp, a Hangouts, navigációs alkalmazások, zenekeresők vagy a Facebook-Messenger. Egy ideje már az Amazon Alexa is vezérelhető a megoldással. Így például a hálózatra kötött lakás fűtése, vagy akár a kávégép bekapcsolása is lehetséges hangutasítással, hogy érkezésre friss kávé várja az autóst. A hangutasítással vezényelhető szórakoztató elektronikával, klímával fel nem szerelt autóknál is jó megoldás lehet a konzol.