AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Megéri-e az árát a tolatóradar?

Sokat teszik fel a kérdést, hogy megéri-e az árát a tolatóradar, érdemes-e ilyennel rendelni az új autót, vagy beszerelni a régibe, ha egyszer eddig is megvoltunk nélküle. A válasz nem is olyan bonyolult.

A tolatóradar olyan, mint a bukósisak

A tolatóradar olyan, mint a bukósisak, amit évekig hordunk hiába, de egyszer csak megmenti az életünket. A tolatóradar hasznosságáról is könnyen meggyőződhetünk, ha egyszer beállunk valami alacsonyabb akadály, kerékvető kő, kisebb vasoszlop elé, aztán mire visszamegyünk a kocsinkhoz elfeledkezünk róla. A tolatásnál hallott csattanás aztán ékesen igazolja, hogy mennyivel szebb a tolatóradar jellegzetesen pulzáló hangja. Amikor végeztünk a karosszériásnál és a fényezés is meglett, kifizettük a számlát is, - nyilván későn – de megérik a felismerés: érdemes lett volna egy jó kis tolatóradar után nézni.

Tolatóradar alkatrészek autójához

 

Nem olyan drága és nem is olyan bonyolult

A tolatóradar utólagos beépítse sem olyan drága és nem is olyan bonyolult. Ha megszokjuk, akkor fogjuk igazán értékelni, milyen kényelmes is, hogy a hangjára, vagy a monitoron megjelenő videóképre hagyatkozhatunk. A legmeggyőzőbb, amikor a tolatóradarral felszerelt autóból átszállunk egy olyanba, amelyikben nincs. Ez elég veszélyes is lehet, mert – a szokás rabjaiként – hátrafelé araszolva várjuk a megszokott hangot és helyette egészen más érkezik. Csattanós válasz arra: megéri-e az árát a tolatóradar, vagy nem. Néha persze a tolatóradar túlérzékenysége is bosszantó lehet. Ilyen, amikor gaz, vagy néhány fűszál indítja be a vészjelzést, de az is, amikor váratlanul valaki az álló kocsi előtt, vagy mögött halad el.