AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Második hely a Magyar Rallycross Bajnokságban

Az évadzáró máriapócsi versenyen a bajnoki címért szállt harcba a csapat. A Kovács Autó támogatottja, „KisTuki” kategóriájában 8 autó nevezett, ami fokozta az izgalmakat, hiszen itt ha egy autó kiesik, akkor nem rendeznek elődöntőt, így értékes pontokat veszthet a versenyző. 

 

Kvalifikációs körök

 

Az első kvalifikációra az STC-2000 és S1600 kategóriákban kevesen neveztek, ezért összevonták őket versenyzőnk kategóriájával, az STC-1600-al. Ez megnehezítette a dolgát, hiszen az erősebb technikákkal kellett megküzdenie az előfutamokban. Az első előfutamot versenyzőnk nyerte, összetettben pedig a harmadik helyre hozta be Citroen DS3 autóját.
A második kvalifikáción az ötös pozícióból kellett rajtolnia, ahol két S1600-as és két 2000-es autó kísérte. Végig tudta tartani pozícióját, sőt az utolsó kör megkezdése előtt a második helyre került, majd a Joker kört követően a harmadik helyre tudott visszaérkezni, és ebben a pozícióban is érkezett a célba. Összetettben meg is nyerte kategóriáját.
Az utolsó előfutamon hármas pozícióból rajtolt, amit meg is tartott a futam végéig. Összetettben így a három előfutam után az első helyen zárt. Sajnos azonban kiesett egy autó, így az előfutamok elmaradtak. Ezzel a matematikai esélye elszállt az első hely megszerzésére. Még a döntő futam előtt kiderült, hogy Varga Matyi lett idén a bajnok.

 

Máriapócsi verseny 

 

A döntő 

 

A döntőben a futamgyőzelem volt versenyzőnk célja. Egy romániai licences versenyző Suzuki Swift S1600-sával le tudta rajtolni KisTukit. Ugyan az előbbi nem kap magyar bajnoki pontot, de ez a lehagyás felspanolta versenyzőnket. Két körig bírta maga mögött tartani Andrét, de sajnos az ő Joker taktikája jobbnak bizonyult, és így visszaelőzte KisTukit. 
Versenyzőnk végül II. helyen végzett a 2018-as Magyar Rallycross Bajnokság STC-1600-as kategóriájában. Pár ponton múlt a bajnoki cím, ám ez is kitűnő teljesítménynek számít, hiszen ez volt az első éve a rallycross szakágában, és egy nagyon erős mezőnyben tudta elérni ezt a szép eredményt. Büszkék vagyunk Rá, és a profi szakemberekből álló csapatra is!