AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Magyar sikersztori: Debrecenben épít gyárat a BMW

Az Audi és a Mercedes után újabb világmárka érkezett Magyarországra: a BMW Debrecenben épít gyárat. A beruházás összértéke több mint egymilliárd euró – a németek 2019-ben kezdik el a munkahelyek meghirdetését.

 

Ezernél is több új munkahely

 

Nem véletlenül voltak tele a hírrel a tévék és újságok: hatalmas gazdasági sikernek számít, hogy a BMW német autógyártó Debrecenben épít gyárat. Az Audi és a Mercedes után újabb világmárka vág komoly beruházásba hazánkban azzal, hogy a legmodernebb technológiákkal felszerelt gyártósort hoz részre a Debrecen melletti 400 hektáros területen. Ha már a gazdaságot említettük: a beruházás több mint egymilliárd eurós lesz, és már az első szakaszban ezernél több munkahely létesül, ez pedig minden szempontból kedvez a térségnek. Egy hosszabb folyamatról beszélünk, jelenleg a gyárnak helyet adó terület tulajdonosváltása zajlik, majd 2019-ben kezdik el a munkahelyek meghirdetését. A tervek szerint évente 150 ezer autót gyártanak majd itt, ezek vegyesen hagyományos és elektromos kocsik lesznek.

 

BMW 

 

BMW, Mini, Rolls-Royce 

 

A BMW-ről sokat nem kell mesélni, szinte biztos, hogy mindenki hallott már a márkáról. Azért szögezzük le, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb autógyártójáról beszélünk, olyan brandről, amelyhez mindenki automatikusan társítja a minőség szót. A céget 1916-ban alapították, és elsősorban prémium kategóriás személygépkocsikat gyárt. A német telephely mellett többek között Hollandiában, Angliában, Ausztriában és Oroszországban is rendelkeznek üzemmel, ezek mellé csatlakozik Európában a debreceni helyszín, de jelen van a vállalat Kínában, Indiában, az Egyesült Államokban és Brazíliában is. A legnépszerűbbnek az európai piacon számít, tavaly 1,1 millió autót értékesítettek az öreg kontinensen – ebből készülhet hamarosan 150 ezer Debrecenben. És amikor a BMW-t említjük, ne csak BMW-kre gondoljunk: a céghez tartozik a Mini és a Rolls-Royce, amelyek szintén a csúcskategóriát képviselik saját területükön.