AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Létfontosságú autós szerszámok

Minden autótulajdonos tudja, hogy mennyire fontos az, hogy néha javítgassunk az autón, hiszen ha idejében észrevesszük a problémákat és ki is javítjuk azokat, akkor sok pénzt spórolhatunk majd meg. Ezek a javítások lehetnek akár teljesítmény növelőek, vagy lehet, hogy épp ezek miatt fog biztonságosan közlekedni az autó az utakon tehát ezek létfontosságúak lehetnek, épp annyira mint a szerszámok amelyekkel ezeket elvégezzük.

Nyomatékkulcs, szerszámkészlet

Nagyon fontos, hogy néhány szerszám rendesen a helyére legyen fogatva, sőt szorítva, hiszen ezáltal lehet biztosítania biztonságos közlekedést, de arra is oda kell figyelni, hogy ne legyen túlszorítva sem, hiszen így az a bizonyos alkatrész nem tudja majd elvégezni a feladatát. A nyomatékkulcsok éppen ezt a feladatot tudják ellátni, tehát ezekbe mindenképp megéri majd befektetni. Ezek úgy működnek, hogy a kulcsot egy adott nyomatékra állítják be, így a csavaranyák és a csavarok nem szorulnak túlságosan, és ezt egy sima csavarkulccsal nehezebb lehet bemérni. Egy szerszámkészletbe is érdemes lehet befektetni, és attól függően, hogy ön mennyi időt szán a javításokra és hogy önnek hány autója van, eldöntheti, hogy egy nagyobb vagy egy kisebb készletre tesz majd szert. Manapság már lehet kapni autószerelő szintű szerszámkészleteket, de vannak teljesen kezdő készletek is.

Szükséges autós szerszámok

Tapogatómérők, oxigén-acetilén hegesztés és vágás

A tapogatómérő nem tűnik egy lényeges szerszámnak, de a tapogatómérők információkat tudnak adni nekünk, gépkocsivezetőknek arról, hogy milyen távolságok vannak bizonyos alkatrészek között. Egy tapogatómérő készlet rendelkezik különböző vastagságú mérőeszközökkel, így a szerelő biztosítani tudja, hogy különböző mozgatható részek között van annyi távolság, hogy mozgatni lehessen őket, és hogy ez biztonságosan végrehajtható anélkül, hogy az alkatrészek összeütköznének az úton, hiszen ez komoly károkat okozhat, ami több tízezer forintba is kerülhet, tehát érdemes elejét venni ennek. A hegesztés egy igazi készség, ami sok gyakorlást igényel. Az oxigén-acetilén hegesztés fémek vágására és hegesztésére szolgálnak, így ezekkel megjavíthatja az autó károsodott részeit, vagy levághat egy rozsdásabb területet is, így egy egészséges részt hegeszthet a helyére. Ezek a lánghegesztés eszközök is tehát elengedhetetlenek a javításhoz.