AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A legfontosabb dolgok, amelyeket tudnod kell az autó akkumulátorról

Az autónak minden alkatrésze egyformán fontos abból a szempontból, hogy ha egyik meghibásodik, már hiába is működik tökéletesen a többi, a gépezet nem indul be. Ezért is nagyon fontos, hogy vigyázzunk rájuk és rögtön szervizeljük a fennálló problémát. Ehhez azonban fontos, hogy tudjuk: melyik tartozék mire való, hogyan funkcionál és melyik az irány, amelyen el kell indulnunk, ha a meghibásodására kerül a sor.

Az akkumulátor az egyik legfontosabb tartozék

Az akkumulátor az egyik legfontosabb tartozéka a gépjárműveknek. Ez biztosítja az indításhoz szükséges energiáját mindaddig, amíg a generátor nem képes. Persze sok más hasznos tulajdonsága is van, viszont az előbb említett az alapvető funkciója, ezért elsősorban ezt kell megjegyeznünk. Az akkumulátor tárolja azt az energiát, amelyet az autó akkor használ fel, amikor nyugalmi állapotban van, akár a motor működése nélkül. Az akkumulátor vegyi energia formájában tárolja a villamos energiát. Fontos nagyon odafigyelni, hogy mindig kellőképpen fel legyen töltve, és amennyiben lehetséges, soha ne merülhessen le. A különböző autókhoz különböző akkumulátorok járnak, úgyhogy ha valaki ki szeretné cserélni a gyári példányt egy nagyobbra, vagy jobb minőségűre, akkor elsősorban azt kell megnéznie, hogy illik-e az adott autó modelljéhez. Sokan nem tudják ezt és megvásárolnak olyan darabokat is, amelyeket később nem tudnak majd felhasználni. Viszont ennek jó oldala is van: így jelennek meg a piacon az olyan alig használt darabok, amelyek nagyon jó árban vannak.

Fontos dolgok, amiket tudni kell az akkumulátorról

Az akkumulátor bikázása

Gyakori eset azonban, hogy ezek a részek lemerülnek, főleg akkor, ha nagyon sokáig nem volt beindítva a motor. Bár más helyzetben is megtörténhet, a leggyakoribb mégis az utóbbi. Szerencsére azonban van erre a problémára is egyszerű, gyors megoldás, és nem kell az autónak napokat ülnie hozzá a szervizben. Ez a megoldás az autó bikázás, amely abból áll, hogy egy másik, hasonló teljesítményű akkumulátort rácsatlakozhatunk arra, amelyik lemerült és áramot vezetünk bele. Ez a folyamat nagyon egyszerű, szinte bárki el tudja végezni, akinek megvannak hozzá a szükséges eszközei. Viszont abban az esetben, ha nincsenek, akkor sem kell elkeserednie, hiszen léteznek olyan szolgáltatások, amelyek segítenek megoldani ezt a problémát. Csak egy telefonba kerül, és a szakemberek kis időn belül ott teremnek, és elvégzik a bikázást. Ez elsősorban a nagyobb városokra jellemző, de ha szükséges, akkor az illetékesek városon kívülre is elmennek.