AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az ablaktörlők cseréje

Akinek autója van, biztosan kerül már abba a helyzetbe, hogy valamit ki kellett cserélnie rajta, mert az elhasználódott, vagy esetleg meghibásodott, főleg akkor, hogyha régebbi típusokról van szó. Az ilyen feladatokat általában a szerelők végzik, azonban arra is akad példa, hogy az ember maga is meg tudja reparálni a kocsit.

 

Mikor kell cserélni?

 

Hogyha olyan rutindolgokról van szó, mint az elhasznált motorolaj, vagy ablaktörlő cseréje, akkor azzal mindenki tisztában van, hogy egy idő után szükség van ezekre a dolgokra. Sajnos minden gép mindegy egyes alkatrésze elhasználódik egyszer, azonban egyes részek előbb, mint a többi. Ezért is olyan fontos, ha már kocsink van, akkor valamennyire értsünk is hozzá. Ehhez azonban nem kell nagy hozzáértés, a legtöbb embernek egyértelműek az előbbiekben említett cserék, és lehet, hogy először furcsának tűnhetnek, nagyon hamar rutinfeladattá tudnak válni. Az olajcsere egy olyan dolog, amelyet tanácsos minden évben elvégezni a kinti hőmérséklet változásai miatt, azonban az olyanok, mint például az ablaktörlő cseréje, már sokkal másabb dolgokat igényel. Természetesen a csere időszaka attól is függ, hogy mennyire jó minőségű darabokról van szó, azonban az sajnos elkerülhetetlen, hogy pár éven belül újat kelljen felszerelni. Az újabb típusúaknál van egy olyan lehetőség, hogy csak a belső gumis részt cseréljük ki, azonban a régieknél már elkerülhetetlen, hogy teljesen levegyük a régit, és a helyére egy másikat tegyünk. Erre olyankor van szükség, amikor már érezzük, látjuk és halljuk, hogy a gumis rész karcolja a szélvédőt.

Az autó ablaktölrőjének elhasználódása

Kire bízzuk a munkálatokat?

 

Egy új ablaktörlő beszerzése nem igényel nagyon sok utánajárást és szakértelmet, azonban azért azt nem árt megnézni, hogy milyen fajtát is kell választanunk ahhoz, hogy találjon a régi helyére. Ebben segítségünkre lehet az internet, vagy egy hozzáértő barát, lényeg, hogyha nem vagyunk biztos a dolgunkban, akkor ne induljunk el egyedül vásárolni. A csere sem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont itt is ugyanaz a helyzet: ha nem értünk hozzá, akkor inkább bízzuk egy olyan emberre a feladat lebonyolítását, aki csinált már ilyet, vagy valamennyire jártas a témában. Az sem baj, hogyha szervizbe visszük az autót, és a szerelőkkel végeztetjük el, mert így legalább biztosra megyünk, sőt, akár arra is van lehetőség, hogy ott helyben válasszuk ki a megfelelő ablaktörlőt (természetesen a szakemberek segítségére bízva magunkat).