AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A kamerától a töltőig - öt kütyü az autóban, ami megkönnyítheti az utat

Egy hosszabb autóút során számos bosszantó epizód adódhat. A kamasz gyerekek összevesznek, ki töltse a telefont, önhibánkon kívül belénk rohannak, nem találjuk a szemüveget, megfájdul a hátunk. Találtunk néhány kütyüt, ami megkönnyítheti az utat.

Szondáztatott már kulcstartóval?

 

Egy hosszú úton az emberek egyre türelmetlenebbek, egyre jobban unatkoznak, a sofőr is egyre fáradtabb. Nem nehéz alaposan összeveszni az utastársakkal, főleg ha van rá valami apró ok. Ilyenek a mobiltelefonok, amelyek természetesen mind egyszerre merülnek le, hiszen mindenki internetezéssel próbálja elűzni az út unalmát, ha elfogyott a beszédtéma. Erre jó megoldás az elosztós autós mobil töltő, amellyel egyszerre többen is tölthetik a telefonjaikat. Ha éppen a barátait viszi, mert esküvőre, összejövetelre megy, és este iszik, de másnap hazavezetne – nos, erre az élethelyzetre is van megfelelő kütyü. Mégpedig a digitális alkoholszonda – elérhető az egészen egyszerűtől a profi szintig, persze az utóbbi drágább is. Akár kulcstartó méretben is beszerezhetünk, és reggel egy fújással megtudhatjuk, veszélyes-e még autóba ülnünk. Persze a másnaposság következményei a negatív eredménynél is ronthatják a vezetési képességeinket – gondoljanak a hányingerre, álmosságra, dekoncentráltságra, esetleg egy kiadós fejfájásra! 

 

Autós mobiltöltő

 

Jó szolgálatot tehet balesetnél a fedélzeti kamera

 

Folyton otthon felejti a látássegítő szemüvegét, napszemüvegét, de érzi fájó hiányát vezetés közben? A látássegítő plexi egyszerűen felcsíptethető a napellenzőre, és nappal a fényt szűrő sötétítő lap, éjjel a sárga plexi könnyíti meg a vezetést. Ez nagyobb eséllyel marad az autóban, mint a szemüveg – és bár nem helyettesíti azt, főleg ha tényleg rossz a szemünk, a vezetést mindenképpen megkönnyíti. Ha pedig mégiscsak baleset érné, jó szolgálatot tehet a fedélzeti kamera, ami rögzíti a történteket. Vitás helyzetben sok kellemetlenségtől és költségtől kímélheti meg a sofőrt – kivéve persze, ha éppen az ő szabálytalankodását veszi fel. Mielőtt vásárolunk, tájékozódjunk a tapasztalatokról az egyes modellekkel, és ne vegyünk meg semmit senkitől, amire nincs garancia! Hiába nagyon olcsó a kamera, ha értékelhetetlen képet vesz fel, semmi hasznát nem fogjuk venni. Szintén sokat vezető sofőröknek érdemes beruházni egy deréktámaszra vagy masszázsülésre – ez utóbbiból fűthető modellek is kaphatóak, és ennek télen nagyon fogunk majd örülni. A tartós ülés ugyanis ugyanúgy megviseli az ember derekát, hátát, mintha ugyanezt egy irodában tennénk – hiszen mi szinte mozdulatlanok vagyunk.