AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A ködlámpák tisztítása

Ha a ködlámpák piszkosak és sárgulnak, akkor csökkenhetnek az éjszakai látási viszonyok, ez pedig veszélyes lehet. Ahhoz, hogy mindig biztonságosan és előírásszerűen vezessen, tartsa tisztán ködlámpáit és fényszóróit, másképp az is előfordulhat, hogy más autósok nem veszik önt észre az úton, de ha a fényszórók annyira piszkosak hogy már ki sem látszanak, akkor ennek büntetés is lehet a vége. Vigyázzon tehát, hogy a fényszórókat, illetve a ködlámpákat mindig tartsa kristálytisztán.

 

A fényszóró karbantartó felszerelés használata

 

Bár a fogkrém is nagyon hasznos lehet a ködlámpák tisztítása során, ha valaki ne szeretné ezt az olcsó megoldást választani, akkor ott vannak még a fényszóró karbantartó felszerelések is, amelyeket az autószervizekben és alkatrész üzletekben is be lehet szerezni. A karbantartó felszerelés használata sem bonyolultabb, mint a fogkrémes technika, csak öntsön némi vegyületet és tisztítószert a mellékelt anyagra és törölje át a ködlámpát. Amint tüzetesen áttörölte a fényszórót úgy fog majd kinézni, mintha viasszal borították volna, ettől nem kell megijedni. Ezután vegye elő a mikro szálas törlőruhát és törölje át ezzel a fényszórót egészen addig, amíg azt tiszta nem lesz. Ezek után vegye elő a másik törlőanyagot a készletből és törölje teljesen szárazra a ködlámpát. Ezek után még egy UV védő folyadékkal is le kell önteni a ködlámpákat, és ez nagyjából 5 perc alatt meg is szárad, és ez az UV elleni védelem egy éven át ki fog tartani.

Az autó megkopott fényszórója

Csiszolópapír használata tisztításhoz

 

A csiszolópapír használata is hasznos lehet, ha a fényszórók és ködlámpák tisztításáról van szó, viszont ezzel sokkal körültekintőbben kell bánni, mint a fogkrémes technikával vagy éppen a karbantartó felszereléssel. Ha le tudja szerelni a fényszórók fedelét akkor ezt érdemes megtenni, mert ezzel nem fogja kockára tenni azt, hogy a csiszolópapír leszedi a fényszóró fedelének a festékét. Ha nem szeretné leszedni a fényszórók fedelét, akkor használjon egy anyagot, ami megvédheti a ködlámpát és az azt körülvevő területet a csiszolástól. Ha már a csiszolás előtt megmosta és megtörölte a fényszórót, akkor csak végezzen körkörös mozdulatokat a fényszórón, és győződjön meg róla, hogy a fényszóró nedves, tehát ilyenkor egy spray fejjel rendelkező üveg kapóra jöhet. Ha többször elvégezte a csiszolópapíros körkörös mozgást, akkor helyezze vissza a ködlámpa fedelét és már készen is van a tisztítás.