AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Kia Sportage jó autó, de talán túl sokat ad a látszatra

Az embernek az a benyomása, a Kia Sportage tervezői megpróbálták azt a látszatot kelteni, hogy az autó izmosabb és jobban illik a SUV kategóriába, mint amilyen a valóságban. 

 

A 2016-os koreai autó egész jó, felesleges volt túltolni a marketing szempontokat

 

Azt már említettük, hogy megpróbál izmosabbnak látszani a valóságosnál, amiben pedig szerepe lehet annak is, hogy az orrát az amerikai piac ízléséhez igazították és ezzel szerintünk szétbarmolták. Az alapmodell, a benzines 1.6 GDi végsebessége 182 km/h, a gyorsulása sem feltűnő, de nem is túl gyenge. Ez a változata csak fronthajtással és kézi váltóval rendelhető. A soros négyhengeres motor azonban sajnos hajlamos volt egy kis zihálásra is, de ezen talán egy szerviz is segíthet. Van persze turbó és dízel változat is, ott már szóba jöhet az összkerékmeghajtás is. Ugyanakkor vannak igényesen kidolgozott részletek, mint például a kilincsek, a belső tér pedig kifejezetten kényelmes. 

Kia Sportage autó

Nagy előnye az automata parkolás és a többi innovatív biztonsági és kényelmi rendszer

 

Nem véletlen, hogy az autót éppen az automata parkolóval, vagy a csomagtartó távolból is megoldható nyitásával hirdetik, de kapható hozzá holttérfigyelő rendszer, sávtartó asszisztens vagy éppen autonóm vészfékrendszer is. A műszerfal jól áttekinthető és még hátul is van 12 voltos töltő és USB-aljzat. Egyszóval rendelkezésre áll mindaz, ami 2016-ban már bevált, megbízható, ugyanakkor innovatív technológiának számít. Az autó erényei közé tartozik még a hét éves (maximum 150 000 kilométerre érvényes) garancia is, ami megkímélheti a vevőket bizonyos váratlan és durva szerviz költségektől.