AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kemény arcfelvarrás a Škoda Octaviánál

A VW konszern cseh tervezői a Škoda Octavia jelentős arc felvarrásával indulnak a 2017-es évnek. Ezzel is tovább erősítve a konszern egyik legjobb márkája, a Škoda sikeresélyeit, amelyek egyáltalán nem rosszak, amiről az Octavia egymilliót meghaladó eladási statisztikája mindent elárul.

Új digitális megoldások

Természetesen a karosszériához – a jelentős költségek miatt – nem nyúltak hozzá, de azon belül rengeteget változtattak, javítottak a modellen. Mindjárt a világítást átállították teljesen LED-es megoldásra, amivel követték a Volkswagen szinte valamennyi modelljénél tapasztalt irányt. Az utastéri információs rendszernél a 9,2 colos kijelző is azt mutatja, hogy a konszern egységesen lép, mivel a többi modellnél, így a VW Golfnál is ez a megoldás került az új kocsikba. Ezen túl számos a vezetés biztonságát és kényelmét növelő digitális megoldás jelent meg. Ilyen az utánfutó asszisztens, amely tolatáskor átveszi a jármű irányítását, vagy például az oldalsó radar, ami – egyrészt – kiküszöböli a vezetőt zavaró, oldalsó vakfoltot – másrészt – segíti a sávváltáskor a mellette haladó forgalom figyelemmel kísérésében. Ezen kívül megjelenik a parkolás segítő automata és a ráfutásjelző is. A kocsikba vészjelző rendszert építettek be, amelyek balesetnél vagy egyéb rendkívüli helyzetben automatikusan segélyt kér. Az autó helyét és az aktuális üres parkolóhelyeket megfigyelő és jelző rendszer is rendelkezésre áll.

Az új skoda octavia

Extrákból nem lesz hiány

A kocsi utasterében több- és jobb műanyagok kerülnek beépítésre, több és funkcionálisabb fényforrások. A prémium változatban még ezeken túl is bőségesen kerülnek extrák, amelyek valójában már a luxus kategóriában használatos megoldásokat jelenti, de meg is kérik ezeknek az árát. Akik maradnak a széria modellnél, extrák nélkül, azok kijönnek az új, 17 450 eurós árból (a korábbi 17 190 euró helyett). Akik a kombi változat mellett döntenek, főleg a nagyobb csomagtér miatt, azoknak ehhez még 700 eurót hozzá kell tenniük. A motorválasztéktól és az egyéb extráktól függően az új Škoda Octavia ára azonban elérheti akár az 50 ezer eurót is Németországban.