AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Jön a szuper-Hyundai

A koreai gyár új sportautó sorozatot készít, amelyet a modellek nevéhez illesztett N azonosít majd. A Hyundai egyebek között ezzel szeretné növeszteni a részesedést az autók világpiacán.

 

A Hyundai most a prémium márkákat másolja és az ő piacukra tör

 

Óhatatlan, hogy a Hyundai N sorozatáról ne a BMW M sorozata jusson az ember eszébe, már csak azért is, mert a koreai cég egy éve magához csábította Albert Biermannt, a BMW M részlegének volt alelnökét. Az N egyébként Namyang városára, illetve a cég ott működő kutatási és fejlesztési központjára utal. A namyangi kutató központ a Hyundai másik központjával működik együtt, amelyet 2014-ben hoztak létre a Nurburgringen. Ott van a tesztpálya és a szerviz a fejlesztett új modellek próbafutamaihoz. 

Új Hyundai N sorozat

 

A Hyundai módosítani akarja a róla kialakult imázst

 

A potenciális vevőknek általában az jutott eddig eszébe a Hyundai márkáról, hogy megbízható, de mégis viszonylag olcsó autókról van szó. A dél-koreai cég az iX35 megjelenése óta azonban egyértelműen módosítani akarja a róla kialakult imázst, főleg az európai piacon. Azt szeretné, ha a márkát a minőségi autókkal azonosítanák, ezért tavaly óta folyamatosan új, erősebb és hatékonyabb motorokat mutat be. A következő lépés a prémium kategóriába sorolható, N jelű sportautók megjelenése lesz. Albert Biermann erről azt mondta: "A teljesítmény nem csak sok lóerőt és nagy sebességet jelent. Számunkra a teljesítmény elsősorban a vezetés élvezetét jelenti." Azért a cég nem feledkezik meg a kedvező ár-érték arány vonzó hatásáról sem, Biermann szerint az N sorozat alapját a már létező modellek jelentik majd, ezért kedvező árú sportautókról lesz szó. Az, hogy nem teljesen új gépkocsik jelennek majd meg, a szerviz munkáját is megkönnyíti.