AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Jól pörög a Mitsubishi

Eladásai 14%-os és működési eredménye 12%-os gyarapodását várja a folyó pénzügyi évben a Mitsubishi, a 7. legnagyobb japán autóipari vállalat, elsősorban ázsiai értékesítési sikereinek köszönhetően.

 

Rekordév lehet?

 

A Mitsubishi Motors beszámolója szerint a jövő év márciusával végződő folyó pénzügyi évében az előzőnél 12%-kal magasabb, 267 milliárd forintnyi 110 milliárd jen működési eredményt vár. A szám kb. megfelel a Thomson Reuters hírszolgáltató által végzett felmérés 111,5 milliárd jenes medián értékével. A 2018. márciusban zárt pénzügyi évben a cég 98,2 milliárd jen üzleti eredményt produkált, mely megdöbbentő adatnak számít az előző évi 5,1 milliárdhoz képest (szinte a hússzorosa!). A Mitsubishit a 16/17-es pénzügyi esztendőben az egyes típusok „alulbecsült” fogyasztási adatai miatt kirobbant zűr terhelte meg.

 

Mitsubishi Motors

Szövetségben az erő

 

A Mitsubishi 2018-ban mintegy 1,25 millió példányt kíván eladni, 14%-kal többet, mint előző évben. A siker eléréséhez a már bemutatott Xpander minivan modelljét tekinti ütőkártyának. Kínában pedig még tovább fejleszti gyártási kapacitását helyi üzletfelével együtt. A cég 2017 őszén bemutatott hároméves üzleti stratégiájában a világszintű értékesítés 30%-os növelését, valamint a Nissan-Renault partnerség tagjaként 100 milliárd jenes költségcsökkentést céloz meg. A Nissan segítette ki a Mitsubishit a már említett botrány miatt kialakult nehéz pénzügyi helyzetből méghozzá úgy, hogy a tulajdonrész 34%-át megvásárolták. A céggel kapcsolatos másik hír, hogy idén lett 50 éves az első Mitsubishi Delica kisbusz, amely alig, hogy túllépte a kei-kategóriát a kis 3,86 méteres hosszával, 1,54 méteres szélességével és 1,79 méteres magasságával. Eredetileg 3 kivitelben készült: személyszállító, teherszállító és platós. Az első ülések alatti benzinmotor vagy 1,1 vagy 1,4 literes volt. Érdekességként megemlítendő még, hogy a modell elnevezése az angol DELIvery CAr, azaz szállítójármű kifejezésből származik.