AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Jeep adja el a megújult Alfa Romeot

Aki ma egy Alfa Romeot szeretne felfedezni a közúti forgalomba, annak komoly türelemre van szüksége, mert a márka már-már a kihalás jeleit mutatta, mígnem, egy ügyes húzással ismét életet lehelt belé a Fiat.

Alfa Romeo a Jeep árusoknál

Aki ma Németországban egy új, és megint régi fényében csillogó kultautót, egy Alfa Romeot szeretne magának, annak immár egyre könnyebb dolga van, mert a márka ismét reneszánszát éli, és Németországban ez év végére már 180 kereskedőnél lehet megrendelni, vagy megvásárolni a kirakatból. Ahhoz, hogy egy régi nagy nevű márkát hosszú évek stagnálása után ismét sikerrel lehessen eladni, ahhoz elsősorban új modellek kellenek. A Fiat az idén is teljes fordulatszámon folytatja programját, amelynek célja az Alfa Romeo újjáélesztése. Ennek érdekében rukkoltak ki a Gulia sportlimuzinnal és a SUV kategóriába sorolt Stelvio-val. A mai követelményeknek és standardnak megfelelő két modellt azonban a teljesen visszafejlődött, egészen pontosan fogalmazva megszűnt értékesítési hálózat hiányában nagyon nehezen lehetne eladni.

Alfa Romeo a Jeep kezében

A Jeep az ász a kabátujjban

A Fiat, amely az amerikai Chrysler konszern tulajdonosa is, a németországi Jeep kereskedőket vonta be az Alfa Romeo értékesítésébe. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a nagy sikerrel forgalmazott terepjárók mellett a kereskedőknek az Alfa Romeokat is kínálniuk kell. Ez annál is inkább menni fog, mivel a Jeep eladások valóságos robbanást élnek meg. Tavaly több mint 15 ezer darabot adtak el a kultikus amerikai offroadból, és a fellendülés idén is tovább tart. Az Alfa Romeo reneszánsz megtervezett programja azonban könnyen gellert kaphat és ez némi fejtörést is okoz a Jeep gyártójának. A helyzet ugyanis az, hogy a Fiat még az idén további két SUV piacra dobását tervezi Alfa Romeo márkanév alatt és ebből a kisebb és a nagyobb is konkurenciát jelenthet a Jeepnek, illetve a luxus Jeep Grand Sherokee-nek.