AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Itt a tavasz, használj te is klímatisztítót!

Tombol a tavasz, minden valószínűség szerint már lecserélted a téli gumikat nyárira, elvégezted az ilyenkor szokásos, évszakhoz kapcsolódó feladatokat. Ne feledkezz meg a klímádról sem, ehhez nagy segítség a speciális tisztító spray.

Ha tavasz, akkor klíma

 

Tavasz beálltával a legtöbben még időben lecserélik a téli gumit nyárira, így nem koptatják feleslegesen az abroncsokat. Ők ilyenkor cserélnek olajat, a téli szélvédő mosó helyére is nyárit öntenek. Alapos alvázmosással szabadulnak meg végleg a tél nyomaitól. A legtöbben olajszűrőt, levegőszűrőt cserélnek, és átnézetik a klímát is. Azonban nem mindenki, sokan a téli szezon előtt foglalkoznak az autó légkondijával. Nekik vagy azoknak, akik teljesen elfeledkeztek a berendezésről, jól jöhet a klímatisztító spray. Ennek használatával egészségesebbé és frissebbé tehető a kocsi belseje. Erre leginkább akkor van szükség, ha az alkatrészt hosszabb ideig nem használtuk. Ilyenkor állottabbnak, piszkosabbnak, büdösebbnek érezhetjük a levegőt a megszokottnál. Könnyedén elszaporodhatnak a gombák, elterjednek a baktériumok. Ha a lakásban, házban rendszeresen kell tisztítani ezt a berendezést, akkor gondolj bele, ilyen kis légtérben mennyire fontos ez a művelet. A koszos légkondicionálók a munkahelyen és otthon is veszélyesnek számítanak.

 

Autóklíma gombok

 

Egyszerű, de nagyszerű

 

A klímatisztító spray képes orvosolni ezt a problémát. Sokan kedvelik a tisztító habokat, de azok azért problémások, mert a hab egy idő után folyadékká alakul, kicsoroghat, ezért ki kell szárítani. A spray azonban nem okoz ilyen jellegű gondot, egyszerű, de nagyszerű megoldást nyújt. Első lépésként kapcsold be a klímát a legmagasabb fokozatra, de úgy, hogy belső levegőkeringtetésre állítod. Tedd be a sprayt az utastérbe úgy, hogy fokozatosan, és folyamatosan jöjjön ki belőle a gáz. Zárd be az ajtókat, hagyd így a folyamatot tíz percen keresztül. Ennyi idő elégnek kell, legyen, hogy a fertőtlenítő teljes mértékben átjárja a kocsi belső terét és a klímát is. Ha lejárt a tíz perc, húzd le az összes ablakot, vagy ha van lehetőséged, nyisd ki valamennyi ajtót, engedd szellőzni. A hajtógáz miatt kár aggódnod, ehhez tisztított levegőt álmodott meg a gyártó. Ne feledd, ez nem elég és nem helyettesíti a klíma szervizben való töltését. Szintén ne feledkezz meg a pollenszűrő cseréjéről: ha tudod, elég házilag megcsinálni, de ha bizonytalan vagy benne, akkor a szakemberek kis összegért megcsinálják neked a szervizben. Évente legalább egyszer végeztesd vagy végezd el magad ezt a feladatot. Ha rosszul működik a klímád, akkor a hűtőközeg akár egyötöde is felszívódhat, ez pedig nincs jó hatással a működésre sem.