AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Itt a Skoda medvéje, a Kodiaq

Bemutatták a cseh autógyár első nagyméretű szabadidő autóját, amelyet nyilván a méretei miatt egy barnamedvéről neveztek el.

 

Az új SUV-ot nem Prágában, nem Kodiaq szigetén, hanem Berlinben mutatták be

 

A Skoda hiába cseh autógyár, a régóta várt bemutatót nem Prágában, de még csak nem is az alaszkai Kodiaq szigetén, hanem Berlinben tartották. Hiába, a Skoda a Volkswagen csoport tagja. A szigeten 14 ezer ember és 3500 medve él, a Kodiaq nevet elvileg a nagy barnamedvékre utalva választották, de egyben az is közrejátszhatott ebben, hogy a Skodának komoly tervei vannak a SUV-ok gyorsan növekedő piacán és ezért végre Amerikában is meg akar jelenni. Ami persze már csak azért sem lesz egyszerű, mert nulláról indulva ki kell majd építeni egy kereskedő és szerviz hálózatot. Kodiaq polgármester-asszonyát mindenesetre meghívták a bemutatóra.

 Itt a Skoda medvéje

A Kodiaq tényleg nagy és kényelmes

 

A Skoda új szabadidő autója 40 mm-rel hosszabb, mint az Octavia, 4697 mm hosszú, 1882 mm széles és 1676 mm magas. Kényelmesen elfér benne hét ember, a csomagtér pedig igazán tekintélyes, 720 liter. A motorok a Volkswagen csoport 2.0 literes turbódízeljei, 150 és 190 lóerős változatban, illetve a benzines 1.4 TSI 125 vagy 150 lóerővel, vagy a 2.0 literes TSI 180 lóerővel. Ez tehát könnyebbség a motorokat már jól ismerő szerviz számára is. A Skoda azt ígéri, hogy a Kodiaqot jövőre már piacra dobják. Ennek már itt volt az ideje, hiszen a cseh cég eddig csak egy kisebb SUV-ot gyártott, a Yetit, miközben globális szinten évente több mint 20 százalékkal bővül a SUV-k eladása.