AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Így néz ki egy kínai autó?

Nagy meglepetés vár a jövő évi genfi autószalon látogatóira: akkor mutatják majd be az új kínai sportautót. Miközben eddig főleg arról szóltak a hírek, hogy a koppintott kínai autók nagyon gyatra kivitelűek, ebben az esetben legalább a látvány első osztályú lesz.

 

A Techrules nevű kínai startup híres tervezőt szerződtetett

 

A kínai extrém sportautó, a GT 96 designjának megtervezésére a Techrules azt a Giorgetto Giugiarót szerződtette a fiával együtt, aki olyan márkák látványát tervezte korábban, mint a Golf, a Passat, az Uno, a Punto és a Palio. A GT 96-ot jövőre mutatják be a genfi autószalonon, és 2018-ban vagy 2019-ben kezdik el gyártani. A tervek szerint évente 25 példány készül majd belőle. Nem valószínű tehát, hogy valaha is látunk belőle akár egyetlen példányt is Magyarországon, az összes kereskedés és szerviz egyelőre nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja a kínai autóipar arculatváltási kísérletét. 

Kínai extrém sportautó

 

A GT 96 az új trendhez igazodva elektromos hajtású lesz

 

A kínai sportautó teljesítménye szinte hihetetlen módon 1030 lóerő lesz, erről hat eletromos motor gondoskodik. A tervek szerint már 2,5 másodperc alatt el tudja érni a 100 kilométeres sebességet, a végsebessége pedig 350 km/h lesz - azért "csak" ennyi, mert az elektronika korlátozza a sebességet, nem engedi ezt az értéket túllépni. Az elektromos motorokat ellátó akkumulátorokat a startup által kifejlesztett, az autóba szerelt különleges, a repülők kerozinját használó turbina tölti. A töltő turbinát azért szerelik az autóba, mert így kevesebb aksi kell és ezért kisebb lehet a kocsi súlya, másrészt így egy kerozin feltöltéssel a GT 96 akár 2000 kilométert is meg tud tenni a városi forgalomban. Ha a GT 96 sikeres lesz, a Techrules olcsóbb, nagyobb számban eladható autókat is piacra dob majd. Na, az már érdekes lehet a kereskedés és a szerviz számára is.