AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Honnan tudhatjuk, hogy elkopott, meghibásodott a lengéscsillapítónk

A lengéscsillapítók élettartamát sok tényező befolyásolja. Ide tartozik a vezetési technikánk, az utak, az időjárás és még sok más apróbb tényező. Az ilyen és hasonló hibákra nincs gyors és egyszerű válasz.

 

Mik a kopott lengéscsillapító jelei?

A szakértők javaslatai alapján 20,000 megtett kilométer után erősen ajánlott a lengéscsillapítók ellenőrzése, szükség esetén ezek cseréje. A lengéscsillapító és támaszték a felfüggesztési rendszer kulcsfontosságú elemei. A kopott és alkalmatlan lengéscsillapító és támaszték cseréje, valamint az egész rendszer alapos kivizsgálása segít megőrizni járműve biztonságát. A legjobb módja a lengéscsillapítók tesztelésének műhelyekben van. Segíthet egy közúti vizsgálat, amelyet természetesen szakképzett szerelőnek kell végezni. Emellett sok jele lehet a kopott lengéscsillapítónak, amelyeket könnyen észre tudunk venni. A lengéscsillapítók típusától függően szükség lehet ezek cseréjére, javítására. Keresse meg autójához megfelelő lengéscsillapítókat webáruházunk kínálatából és győződjön meg kedvező árainkról!

 

Monroe biztonsági háromszög – a megfigyelés három oldala

A nagyobb biztonság érdekében a lengéscsillapító, fék és gumiabroncs folyamatos megfigyelést igényel, hisz jó lengéscsillapító nélkül ezek sem tudnak megfelelően működni.

 

Megállás

50km/h sebességnél akár egy kopott lengéscsillapító is 2 méterrel tudja növelni a fékutat.

Kormányzás

a kopott lengéscsillapító drámai változásokat okozhat a kormányzásban, és könnyen el tudjuk veszíteni az irányítást járművünk felett.

Stabilitás

egy kopott lengéscsillapító nagy befolyással lehet az irányításra éles, és kisebb kanyarokban egyaránt, így nem mindig tudjuk megőrizni az elvárt stabilitást.

 

Hibára, kopásra utaló jelek

Lengéscsillapító kopás jelei

Hiba megállásnál

A kopott lengéscsillapítók akár 20%-kal is növelhetik a fékutat, ami akár halálos balesetekhez is vezethet, így mindenképp fontos a megfigyelés és rendszeres karbantartás.

 

Fékezésnél az autó eleje pattog

Amennyiben a motorháztető nem ül be stabilan, hanem pattog fékezésnél, és romlik a fékhatás, azonnal ellenőrizzük járművünket.

 

Kellemetlen rezgés

Amennyiben vezetés közben azt érezzük, hogy a kormánykerék rezeg, feltétlenül ellenőrizzük a lengéscsillapítók állapotát.

 

Oldalra csúszás

A lengéscsillapítók meghibásodására utalhat a nehéz irányítás enyhébb oldalszélben is.

 

Ráz, zörög és nem elég stabil?

Akkor is ellenőrizzük a lengéscsillapítókat, ha azt vesszük észre, hogy járművünk nem tud könnyedén átmenni vasúti síneken, esetleg kicsit kövesebb, kevésbé egyenletes úton.

 

Egyenetlen gumikopás

Amennyiben a gumiabroncs nem egyenletesen, hanem foltokban kopik, jó okunk van a lengéscsillapítókra gyanakodni.

 

Monroe legéscsillapítók akár 45% os kedvezménnyel: