AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Honeywell Bendix Fékfolyadék

A Honeywell Bendix olyan fékfolyadékokat fejleszt, amelyek a piacon kiváló referenciákkal rendelkeznek. A fékfolyadékot műszaki terméknek tekintjük, amely a fékrendszer szerves részét képezi.

Fékfolyadék szerepe és normák - Honeywell Bendix

A fékkör egy hidraulikus kör. A fékfolyadék közvetítő anyagként szolgál, amely a gépjárművezető által a fékpedálra kifejtett erő formájában nyomást gyakorol az első és hátsó fékekre. A fékfolyadék az első garancia a hatékony és tartós fékteljesítményre.​ A Honeywell Bendix fékfolyadékok nemcsak megfelelnek a normáknak, hanem még túl is teljesítik azokat.

Normák a fékfolyadékokra DOT3 205°C>140°C DOT4 230°C>155°C DOT 5.1 260°C>180°C Ásványi alapú fékfolyadék
Allied Signal Bendix 55 55+ Super 5+ LHM
Száraz forrástartomány 260°C 260°C 265°C 275°C
Nedves forrástartomány >145°C >165°C >180°C Nem higroszkópikus

DOT: Department of Transport, USA norma

Típus Jellemző Alkalmazása
Szintetikus fékfolyadék verseny-igénybevétel esetén. DOT 4 (300°C > 165°C) Nagy teljesítményű folyadék verseny-igénybevételhez.
Kiszerelés: negyed litertől a kétszáz literes hordóig. A tartaléktároló feltöltésétől az ipari alkalmazásig. Szerviz és magánszemélyek számára.
Elasztikus húsz literes kanna. A kanna enged térfogatából, ha a töltési szint süllyed. Védelem a nedvesség behatolása ellen az egész alkalmazási időtartam alatt.

Fékfolyadék Kopás:

A fékfolyadék nedvszívó képességű, elnyeli a környezeti nedvességet, ami a forráspontját jelentős mértékben csökkenti, és elősegíti a fékkörben keletkező vízgőz kiszabadulását. Ez a jelenség Vapor Lock néven ismert. Ez a fékhatás részleges vagy teljes elvesztéséhez vezethet. A Vapor Lock egyike a kopási faktoroknak, amely a fékfolyadék rendszeres cseréjét feltétlenül szükségessé teszi.

 

KERESSE MEG AUTÓJÁHOZ MEGFELELŐ FÉKfolyadékot ÉS RENDELJE MEG ORSZÁGOSAN KEDVEZŐ ÁRON:

Fékfolyadék keverhetőség:

Minden szintetikus Honeywell fékfolyadék keverhető egymással, valamint más szintetikus fékfolyadékokkal, amelyek eredeti származásúak, és ugyanazon normáknak felelnek meg. Kivételt képeznek a szilikon bázisú fékfolyadékok (vörös színűek), valamint az ásványi alapú fékfolyadékok (zöld színűek). A szintetikus folyadékok a hidraulikus kuplungműködtetésre alkalmasak.

A fékfolyadékot rendszeresen felül kell vizsgálni és cserélni kell.

A folyadéktesztelő Honeywell

Egy hiteles diagnózis elvégzéséhez a szakembernek műszakilag kifogástalan eljárást kell alkalmaznia, amely gyors és a gépjárművezető számára könnyen érthető.
A Honeywell tesztelő azt az egyetlen tényezőt használja, amely a vezető biztonságával közvetlenül összefügg: a forráspontot. Ennek mérése közvetlenül, kis mennyiségű fékfolyadék alapján történik, amelynek felforrósítása a fékfolyadék-tárolóban lévő érzékelő belsejében zajlik. Ez a mérés pontosan megmutatja, hol húzódik a fékfolyadék ellenállási határa. Mivel csak ritkán lehetséges a gépjárműben alkalmazott fékfolyadék normáinak megismerése, szükséges egy egységes határérték felállítása, amelynél a csere ajánlatossá válik.

Hőmérséklet Beavatkozás
175 °C felett A folyadék megfelelő teljesítményt nyújt.
165-175°C között A folyadék még rendben van, de késedelem nélkül cserélni kell, ha régi (két éves vagy régebbi).
165°C alatt A folyadékot feltétlenül cserélni kell.

Ezek a számok a fékfolyadék-tárolóban végzett próbamérésekre vonatkoznak. Ezek az adatok nem veszik figyelembe a kerékfékhenger területén fennálló forráspontot (a forráspont ott 10-15 %-kal alacsonyabb).

 

 Alkatrészek akár 45% kedvezménnyel - Kovács Autóalkatrész Webáruház -Irány a bolt!