AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan vásároljunk gumiabroncsokat?

Amikor kiválasztja autójához a megfelelő gumiabroncsokat, akkor ezzel egy nagyon fontos döntést hoz meg. Az autó teljesítménye és a biztonság is azon múlik, hogy milyen kerekeken gurul az autó. A legmegfelelőbb gumiabroncs függhet az autó típusától, a gumiabroncs típusától, a vezetési stílustól, valamint az időjárási viszonyoktól is. A következőkben tehát megtudhatja, hogyan vásároljon kereket úgy, hogy mindig biztonságban legyen az úton.

 

Honnan lehet tudni, hogy a kerekek elhasználódtak?

 

Számos olyan tényező van, ami a kerekek elhasználódásához vezet és a futófelület kopását okozhatja, például a gyorsaság, a rossz utak, az idő stb. és ezek miatt az elhasználódás kívülről is látható lesz a gumiabroncsok futófelületén. Ha ön kemény, nedves éghajlatú helyen él ahol rengeteg a hó, akkor azt kell tudnia, hogy a vízszintes vízállóság és a hótakarás akkor következik be, amikor a futófelület csak 4/32 hüvelyknyi mélységen van. Legyen inkább mindig biztonságban, minthogy később megbánja azt, tehát nem érdemes habozni, ha úgy érzi, vagy úgy látja, hogy a kerekek elhasználódtak, ne várjon túl sokáig, mert az akár balesetekhez is vezethet, pláne a hideg, jeges utakon. Amikor a gumiabroncsokra kerül a sor, akkor arra is figyeljen oda, hogy az évszaknak megfelelő gumiabroncsot használjon, tehát jó időben nyári gumit, a téli időszakban pedig téli gumit.

Az autó gumiabroncsa

Hogyan vásároljon olyan kerekeket, amilyenekre éppen szükség van?

 

Ha már pénzt ad ki gumiabroncsokra, akkor meg kell győződnie arról, hogy a lehető legjobb gumiabroncsokat választotta, ez azt jelenti, hogy olyan gumiabroncsokat választott, amelyek sokáig tartósak maradnak. De milyen kritériumokat kell követnie ahhoz, hogy megfelelő gumiabroncsokat válasszon? A legjobb választásnak azok a gumiabroncsok bizonyulnak, amelyek a tesztek alkalmával jól fékeznek, és vízellenálló képességgel rendelkeznek, ezen kívül pedig nagyon fontos szempont a futófelület kopása, a kényelem, valamint a gördülési ellenállás. Minden gumiabroncs oldalán található egy négy számjegyből álló megjelölés, és ezek a számok jelzik ki, hogy az adott abroncs hányadik héten és melyik évben készült. Például az 1113 azt jelenti, hogy az adott gumiabroncsot 2013 11. hetében hozták forgalomba. Mindig arra törekedjen, hogy a legújabb és legfrissebb kerekeket válassza, hiszen a régi abroncsok, még akkor is, ha minőségiek, hamar kopnak és rongálódnak.