AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan kell megfelelően megtisztítani az autó fényszóróit?

A tiszta fényszórók nagyon fontos a biztonság szempontjából tehát most megtudhatja, hogyan kell a fényszórókat megfelelően karbantartani. Ha nem tiszták a fényszórók, akkor fennáll a veszélye annak, hogy éjszaka mások nem veszik észre az úton, ebből pedig komoly balesetek is bekövetkezhetnek, ezért győződjön meg róla, hogy a fényszórók mindig tiszták legyenek. A fényszórók tisztítását akár otthon, egyedül is elvégezheti, vagy kérhet szakértő segítséget is.

 

A sár eltüntetése a fényszórókról

 

Vannak, akik a tisztításkor szeretik kicserélni a fényszóró égőit is és ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fényszórók mindig fényesek legyenek, tehát az égők cseréje sem rossz ötlet. Ha sok időt tölt földutakon és porosabb, falusi utakon, főleg nyáron, a meleg időben, akkor biztosan előfordult már önnel is, hogy piszkosak lettek az autó fényszórói. Szerencsére a tisztításuk is rendkívül egyszerű, sőt a leggyakrabban csak le kell öntenie azokat egy locsolócsővel majd áttörölni őket egy szivaccsal, valamint egy jó minőségű tisztítószerrel. Lehetséges, hogy ezt a folyamatot többször is meg kell ismételnie, főleg ha szétment bogarak is találhatók a fényszórókon, vagy ha nagyon vastagon sárosak. A fényszórók karcolódását viszont mindenképpen érdemes elkerülni, ezért próbáljon meg a locsolócsővel leszedni minden mocskot és sarat, majd egy vékony, könnyű szivaccsal áttörölni azokat, hogy így ne sérüljenek a fényszórók.

Az autó fényszóróinak tisztítása

A fényszórók tisztítása fogkrémmel

 

A fogkrém egy nagyon finom vegyület, és a legtöbb légiközlekedési karbantartó személyzet fogkrémet használ a szélvédők tisztításához, valamint helyreállításához az utasszállító repülőgépeken. Ha a fogkrém mellett döntene, akkor érdemes egy olyat kipróbálnia, ami tartalmaz szódabikarbónát. Ha kiválasztotta a fogkrémet, akkor spricceljen egy kis vizet a fényszórókra és használjon egy fogkefét vagy egy mikroszálas kendőt, és vigye fel a fogkrémet körkörös mozdulatokkal a fényszórókra. Nem kell túl erősen nyomnia, csak hagyja, hogy a fogkrémes keverék megtegye a hatását. Amint a fényszórók megtisztultak, egyszerűen mossa le a felesleges fogkrém keveréket, majd törölje szárazra a fényszórókat. ezek által a lépések által fényszórói visszakapják eredeti fényüket és így újra biztonságosan közlekedhet az utakon anélkül, hogy félnie kellene egy esetleges balesettől vagy attól, hogy megbüntetik.