AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan kell kitakarítani a küllős alufelniket?

A küllős kerekek fárasztó kitakarítása igazából nem egy nehéz dolog, ha pontosan követi az alábbi lépéseket. A mai modern kerekeket igen nehéz tisztítani, viszont ha a küllős kerekekről van szó, akkor még bonyolultabb a procedúra. A takarítás folyamata valójában egyszerű, de legalább fél napot érdemes rászánni erre, hiszen garantáltan megéri majd, az eredmény kiemelkedő és azonnal szemmel látható lesz.

 

Az előkészületek

 

Ha komolyan gondolja azt, hogy alaposan kitakarítja a kerekeket, akkor érdemes azokat kiszerelni az autóból, hiszen ha a kerekeket az autón hagyja, akkor akár hiszi akár nem, a hátoldalukon piszkosak maradnak majd, függetlenül attól, hogy ön milyen keményen dolgozik. Mivel a kerekeket egyenként kell megtisztítani, ezért elég, ha csak egy állvánnyal támasztja ki az autót, viszont ha több helyen támasztja ki az autót, akkor a folyamat is felgyorsul. Az, hogy milyen tisztítószert alkalmaz, attól függ majd, hogy milyen a gumiabroncs felülete: polírozott vagy króm. A tisztításhoz szüksége lesz kesztyűre, védőszemüvegre, rongyra, magasnyomású mosóra, zsírtalanítóra, tisztítószerre, valamint a küllős kerekekhez illő tisztító kefére is.

Az autó küllős alufelnije

Krómozott kerekek

 

A krómozott alufelnik esetében, ha levette a kerekeket, állítsa azokat függőlegesen, elzárva a közvetlen napfénytől, és egy olyan felületre állítsa azt, ahol biztonságosan feltörölheti a megmaradt zsírtalanító folyadékot. Kenje be zsírtalanítóval a kerék teljes felületét és győződjön meg róla, hogy a folyadék fedi mind az első mind a hátulsó oldalt. Ezek után hagyja, hogy teljen el néhány perc aztán a kesztyűket viselve tisztítsa meg a kerekeket a kefével. Ez egy igen hosszadalmas folyamat és minél több időt tölt egy-egy küllő megtisztításával, annál szebb lesz az eredmény. Ne legyen viszont nagyon durva, mert akár árthat is ezzel a kerekeknek. Használja a rongyot az olyan helyek tisztításához, amelyeket a kefével nem lehet elérni. Amint a kerekeket jól átsúrolta, tegye fel a védőszemüveget és indítsa el a nagynyomású mosógépet. Ügyeljen rá, hogy a mosás a kerék közepét is elérje, és ne használjon tömlőt, csak hagyja, hogy a mosás elérje a kerék teljes felületét, ne zavarja önt a zűrzavar. Ha a kerekek nagyon piszkosak voltak, akkor megéri megismételni ezeket vagy használjon más tisztítószereket is, és használja az adott tisztítószer üvegén levő utasításokat.