AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hibrid Giulia kupéval és egy új SUV-val bővülhet az Alfa Romeo kínálata

Az új modellek érkezését nyáron jelentették be, várhatóan 2019-ben vásárolhatjuk meg az első példányokat. A gyártó terveit a közben sajnos elhunyt Sergio Marchionne ismertette volna, aki nem csak az FCA, de a Ferrari elnöke is volt.

 

Az amerikai piac meghódítása szempontjából kulcsfontosságú SUV

 

Ez idáig még nem sok részlet került napvilágra a jelenleg futó Alfa Romeo projektekről, de az új SUV vélhetően a Stelvióval fog közös platformot alkalmazni. Teljesítményét a mild-hibrid felépítés és az elektromos turbó alkalmazása fogja még tovább tuningolni. Ezek miatt hozzávetőlegesen 200 kg-mal növekszik majd a jármű tömege. Ám ne essünk kétségbe, a plusz erő okán csak erősödni fognak a menetteljesítmények. A jövő évtől akár hétszemélyes változatban is a miénk lehet.

 

Alfa Romeo Giulia

 

A kiemelt produktum a Giulia kupé lesz

 

A modell eddigi sikerét kiaknázva az Alfások egy új coupéval kívánják szélesíteni a kínálatot. Ennél is forgalmaznak majd kétajtós és sportos-négyajtós változatot – akárcsak az Audi A5 és A5 Sportback esetében – tehát lesz bőven választék a leendő ügyfelek számára. A meghajtás terén erősen nyitottak a hibrid felé, még pedig a La Ferrariban is használt Hy-Kers energiavisszanyerő-rendszer tuningolt változatát építik majd az autóba. Úgy hírlik, hogy az alkatrész még a Forma–1-es konstrukciónál is korszerűbb lesz. Jelenleg két változatot fejlesztenek: egy szerényebb, a Giulia Veloce alapjaira építő 2,0 literes turbósat – melynek kombinált teljesítmény 345 lóerő körül lesz –,  valamint egy hardcore 2,9-es V6-osat, mely az Alfa Romeo történetének legerősebbje lesz 641 lóerőjének köszönhetően. Az olaszok nem rejtik véka alá, hogy a hibrid rendszer választásánál fő mozgatórugójuk a teljesítménynövelés volt, de nem mellékesen a fogyasztásra és a károsanyag-kibocsátásra is megoldást nyújt.