AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Harmincéves lett az Opel Corsa – megjelent a modell GSi-változata

Megjelent a harmincéves Opel Corsa újdonsága, a GSi-változat, amely a gyártó szerint egy igazi minierőmű. A kerek születésnapját ünneplő modell kinézete sportos, de ezt az úton is bizonyítja: a végsebességét 207 kilométer/órában határozták meg. Az egyik legnagyobb értékének a rövid féktáv számít.

 

Példaértékű vezethetőség

 

1988-ban debütált a nagyközönség előtt az Opel Corsa, amelynek a 100 lóerős Corsa A modellje ma már klasszikusnak, szinte gyűjtői darabnak számít. Harminc év elteltével – már nem először – megújult a modell, a német cég ugyanis bemutatta a Corsa GSi-változatát, és a tömeggyártás is elindult. A gyártó szerint egy igazi minierőművet alkottak, mert az 1,4 literes, négyhengeres, benzines turbómotorral és hatfokozatú manuális sebességváltóval ellátott személygépkocsi vezethetősége példaértékű, a rövid fékutat pedig az OPC-futómű garantálja. A fogyasztása is „jól néz ki”: városban maximum 8 litert eszik, országúton pedig 5,5 liter alatt marad az átlag. 

 

Opel Corsa GSi

 

Újabb GSi, amit kitehet az ablakba az Opel

 

Nulláról százra 8,9 másodperc alatt gyorsul a modell, a végsebességét pedig 207 kilométer/órában határozták meg. Tegyük hozzá, ezt azért nem muszáj tesztelni… A neonvörös nyergekkel ellátott fékberendezést ellenben érdemes kipróbálni biztonságos körülmények között, mert a rövid féktáv a modell egyik legnagyobb értékének számít. A kocsi kinézete imponáló, köszönhetően többek között a domborított géptetőnek, a nagy légbeömlőknek, a motorháztető jelzésszerű légzőnyílásának, valamint a szinte tökéletes spoilernek és küszöböknek. Az utastér szintén sportos, a kormánykerék és a váltó is bőrbevonatú, a pedálok alumíniumból készültek. Az Opel ért a GSi-khez, ezt a korábbi évtizedekben már a Manta, a Kadett és az Astra esetében is bizonyította – a Corsa GSi ezt a folyamatot viszi tovább.