AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Halk, vagy hangos kipufogó? Vajon melyik az előnyösebb?

Az emberek általában csak az autó külsejére adnak, a másfajta tuning felszereléseket pedig háttérbe helyezik. Azonban nem csak az esztétikára, hanem másfajta dolgokra is figyelmet kéne fordítani. Ilyen például a komfortos utazás. Ebbe sok minden beletartozhat, mindenki a saját ízlése szerint értelmezheti a dolgokat. Az viszont biztos, hogy mindenki pontosan tudja, hogy inkább a zajos, vagy inkább a csendesebb vezetést preferálja.

Hangos kipufogó

Azok, akik szeretik, hogyha az élet folyton zajlik mellettük, általában adnak az olyan dolgokra, mint egy jó minőségű hangrendszer beszereltetése. Ez nem mindig adott, legtöbbször utólag kell beszerezni, és felszerelni, mivel nagyon kevés az olyan autó, amelybe gyárilag jó minőségű hangrendszert tesznek. Azok, akik szeretik a hangos zenét vezetés közben, azok minden bizonnyal előnyben részesítik azt is, ha a kipufogó hangosabb az átlagosnál. Persze, ez nem sztereotípia, és nem kell minden esetben így lennie. Viszont azok, akik a hangos kipufogót szeretik, biztosan hoznak áldozatokat is azért, hogy ez teljesülhessen. Itt mind anyagi, mind időbeli áldozatra kell gondolni, mert a kipufogó részek tuningolása nem olcsó mulatság, és a szerelések is sok időt foglalnak magukba. Viszont, ha valaki emellett dönt, biztosan nem fogja megbánni, mert az eredmény rendszerint sokkal jobb még az elvártaknál is.

Halk vs hangos kipufogó

Halk kipufogó

Azonban a kipufogó tuningolása nem csak ezt az egyet foglalhatja magában, ugyanis arra is van példa, hogy valaki azért szerelteti fel, hogy teljesen hangtalan legyen. Ezt is ugyanúgy tuningnak nevezik, és ennek is megvan a használói köre (rendszerint azok, akik a csendes utazást kedvelik jobban), viszont értelemszerűen teljesen másképp néz ki, és másfajta összetevői vannak. Mindkét tuningolási mód egyazon árskálán mozog. Az átlagember természetesen sokallja ezeket az árakat, viszont azok, akik adnak ezekre a dolgokra, bármikor rááldozzák azt az összeget, amelyik szükséges. Fontos megjegyezni azt is, hogy a régebbi típusú járműveket sokkal kisebb arányban tudják így átalakítani, mint az újabb fajtákat. Úgyhogy, ha valaki szeretné megtenni, muszáj lesz ezt is átgondolnia. Ma már a legtöbb műhelyben végeznek ilyen munkálatokat, viszont szinte lehetetlen, hogy rögtön megkapjuk a hozzávalókat, ahogy besétálunk egy szerviz ajtaján. Az autószerelő műhelyek is általában előre meg kell rendeljék őket.