AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ha gondot okozna a besárgult fényszóró…

Ha az embernek autója van, szereti tisztán tartani azt. Azonban, hiába is pucolná, vannak olyan részek, amelyek egy idő után megkopnak, tönkremennek, besárgulnak. Ilyenkor nem elég egy klasszikus pucolás, hanem radikálisabb, határozottabb módszerekhez kell folyamodni. Az olyan részek, mint a megsárgult fényszóró, hatalmas fejtörést okozhatnak ilyenkor.

A fényszóró tisztítása

A közhiedelemmel ellentétben van arra vonatkozó módszer, hogy megtisztítsuk és felújítsuk ezt a részt, még akkor is, ha nagyon rossz állapotban van. Természetesen ezt nem reklámozzák sem a gyártók, sem az olyanok, akiknek érdekükben áll, hogy újat vásároljunk. A legtöbb ember ezért nincs tudatában annak, hogy ez egy viszonylag könnyen felújítható alkatrész, és újat vásárolnak. Ha mégsem vennének újat, akkor szerelőhöz viszik, hogy az orvosolja a problémát. Ilyenkor általában az következik, hogy ő felméri a helyzetet, és megmondja, hogy fel tudja-e javítani, vagy szükség lesz a teljes cserére. Amennyiben orvosolható a probléma, a legtöbb esetben a polírozást javasolják. Ez egy olyan folyamat, amely megújítja a régi, besárgult fényszórókat, hogy azok több fényt engedhessenek át, nagyobb hatékonysággal. Bár nem olyan drága ez a szolgáltatás az autószerelő műhelyekben, mégis eléggé sok utánajárással és időbefektetéssel jár. Az időpont egyeztetése, maga a folyamat és a ráfordított összeg lehet, hogy nem éri meg azt az eredményt, amit nyújtani tudnak, hiszen a polírozott fényszóró mégsem a gyárival egyezik meg…

Besárgult fényszórók

A fényszóró tisztítása házilag

Viszont ha nincs pénzünk újat vásárolni, akkor mi magunk is elvégezhetjük a munkálatokat, akár otthoni környezetben is. Így mentesülhetünk a költségek kifizetése alól is, és még időt is spórolhatunk vele. Léteznek ugyanis olyan fényszóró tisztító szerek, amelyek tökéletesen helyettesíthetik a polírozást. A hatás ugyanannyira erőteljes és feltűnő, a hátránya csak az, hogy nem tart annyira sokáig. Viszont, ha jobban belegondolunk, még így is megéri, ha emellett döntünk, mert sokkal egyszerűbb, mint a többi megoldás. Nincs más dolgunk, csak tisztára sikálni a lámparészt és rákenni a tisztítószert. Miután ez megtette a hatását, alaposan le kell mosni, hogy ne maradjon rajta semmi, és már lehet is használni. Ezeket megkaphatjuk a legtöbb autós üzletben, de akár megrendelhetjük az internetről is. Érdemesebb egy kicsit jobb márkából vásárolni a garantált eredmény miatt.