AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Greinbach-i autóverseny

Az utolsó augusztusi hétvégén Ausztriába látogatott el a Kovács Autó által támogatott TMC rallysport, az Országos Rallycross Bajnokság és CEZ kupa 5. futamára.

 

Szabadedzések

 

A dombokkal ölelt versenypálya 1120 méter hosszú, amiből 450 métert tesz ki a salakos rész. Az időjárás előrejelzés komoly esőzést ígért, ami végül be is igazolódott, ezért a Citroent még otthon ezekhez a körülményekhez állították.

A versenyzők közül „kisTuki” Olivér teljesítményét kísértük főként figyelemmel, és róla szeretnénk beszámolni cikkünkben. Ez idáig még soha nem vezettet a helyszínen, ezért a verseny előtt alaposan elemezték, hogy hol lehet előzni, előnyt kiautózni, mikre kell odafigyelni. Szombaton az első szabadedzésen kipróbáltak egy gumi szettet, megvizsgálták, hogy milyen íveken lehet autózni, ami egy hatodik helyre volt elég. A második edzés előtt tökéletesítették a beállításokat, ám elég sokat romlott a pálya minősége. Következhetett az első kvalifikációs futam.

 

Kvalifikációs futamok és a döntő

 

Az első kvalifikációs futamon sajnos az 5-ös pozíciót kapták meg, amely nem a legideálisabb. KisTuki azonban tökéletes rajtjának köszönhetően, szoros küzdelemben az első helyen ért be. Összesítésben a harmadik helyet szerezte meg. A második kvalifikációs futam során a hármas pozícióból rajtolhatott, s a második helyen sikerült beérnie. Összetettben szintén a második helyen zárt.

Sajnos másnap tovább fokozódott az esőzés, így a harmadik előfutamon sajnos csak a 9. helyezést érte el. Az előzetes kiváló pontok alapján azonban még így is megtartotta a 2. helyet, így az elődöntőt Pole-pozícióból kezdhette meg, s meg is nyerte azt, megszerezve a második helyet a döntő futam rajtrácsán. A döntőben végül a legjobb magyarként, a második helyen fejezte be a versenyt, ami nagyon szép teljesítmény – ezúton is gratulálunk Neki!