AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Glicosam

Glicosam téli szélvédőmosó folyadékok, jégoldók

 

Glikosam márkanév alatt koncentrált fagyálló hűtőfolyadékok egész családját gyártja a magyar Samato Kft, amelynek központja a Baranya megyei Sellyén van.

 

Minden, ami az autóban és körülötte folyik

A Samato Kft ezen kívül számos, a gépjármű számára hasznos, vagy egyenesen elengedhetetlen készítményt gyárt. Ilyenek a fékfolyadékok, nyári és téli szélvédőmosó folyadékok és az autósamponok. Kínálatunkban szórófejes kivitelben is megtalálható a télen sokszor “életet mentő” jégoldó, vagy a tavasszal és nyáron hasznos rovaroldó folyadék is. A legnagyobb választékban azonban a téli szélvédőmosó folyadékokat gyártják, amelyek szinte mindenütt kaphatóak, és ismertek az országban.

 

 

Keresse meg az autójához megfelelő Glicosam fagyállót:

Irány a bolt

 

Glicosam fagyállók, szélvédőmosó folyadékok termékcsaládja

 

Mit tudnak a Glicosam téli szélvédőmosó folyadékok?

 

A Glicosam téli szélvédőmosó folyadék kiválóan alkalmas a gépjárművek üvegfelületeinek, mint például a szélvédő, vagy a lámpatestek megtisztítására, de ugyanúgy a tisztán tartására is. Nagy előnye ennek a terméknek, hogy miközben hatékonyan tisztít, nem károsítja a gépjárművek lakkrétegét, gumi és műanyag alkatrészeit, használata nem okoz veszélyes fénytörést. Hígítás nélkül az ablakmosó -40 °C vagy -21 °C hőmérsékletig megakadályozza a víz megfagyását. Fagymentes időben vízzel hígítva érdemes használni.

 

ALU koncentrált fagyálló hűtőfolyadék

Létezik 

  • Glicosam fagyálló 72°C
  • Glicosam Alu fagyálló 72°C
  • Glicosam Alu Plus fagyálló 72°C
  • Glicosam szélvédőmosó téli - 21°C
  • Glicosam szélvédőmosó téli - 42°C
  • Glicosam szélvédőmosó nyári
  • Glicosam jégoldó

 

Egy kicsit bővebben a legnépszerűbb, rózsaszín Glicosam termékről. Megfelel az MSZ 924 82 - 88 szabvány előírásainak 60 : 40 tf. % hígításban - 60, 50 - 50 tf. % esetén - 36 Celsius fok a kristályosodás kezdeti hőmérséklete. Alkalmas valamennyi személy - és tehergépkocsi, mezőgazdasági és építőipari gép, ezek mellett az ipari berendezések nyitott és zárt hűtőrendszeréhez, de kifejezetten ajánlott a modern alumínium ötvözetekből készült berendezésekhez.

 

A Glicosam ALU konc. fagyálló hűtőfolyadék megfelel az AFNOR NFR 15 - 601, a BS 6580 - BS 5117, ASTM D 3306, D 4656, D 85, SAE J 1034 szabványok előírásainak is. Figyelnünk kell arra, hogy a mai korszerű gépjárművek hűtőrendszerébe csak az arra alkalmas  hűtőfolyadékot szabad önteni, mert ha mégis nem oda illő termék kerül a járműbe, annak az alumínium hengerfej és a vízpumpa látja kárát. Amennyiben Ön nem tudja eldönteni, hogy milyen fajta hűtőfolyadék szükséges járművébe, forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

 

A fagyállót semmilyen körülmények között nem szabad csapvízzel keverni, erre a célra használjon ioncserélt vagy desztillált vizet!

 

Néhány adat, jó tanács a szer veszélyességéről és tárolási javaslatáról, melyet teljes terjedelmében a termék biztonságtechnikai adatlapján olvashat el. Az alábbiaktól nem kell megijedni, minden  hasonló termék hasonlóan működik, ez nem csak a Glicosam-ra jellemző.

Xn ÁRTALMAS jelzése van ennek a terméknek, mely annyit takar, hogy:

Lenyelve öntudatzavarok léphetnek fel, a központi idegrendszer és a vesék károsodását okozhatja. A szemet enyhén irritálhatja. Aeroszol formájában vakságot okozhat.

Enyhe bőrirritációt okozhat, ami átmeneti égő érzéssel, vörösödéssel és/vagy duzzanattal járhat. Fennáll a bőrreszorpció veszélye.

Magas hőmérsékleten keletkező gőzök vagy termékpermet, köd belégzése enyhe égő érzést válthat ki a légutakban. A gőz, narkotizáló hatású lehet.

 

Kezelése és tárolása

A tárolási körülményei feleljenek meg a tűzveszélyes folyadékok tárolására vonatkozó követelményeknek. 

Eredeti, jól zárt tároló edényben, hűvös, száraz, jól szellőző helyen tárolandó.

Élelmiszerektől elkülönítve, gyermekek elől elzárva tartandó.

A tárolás galvanizált/horgonyzott tartályban nem javasolt.

Megfelelő szellőztetés biztosítandó.

Nyílt lángtól, gyújtóforrástól távol tartandó. Dohányozni tilos. Elektrosztatikus feltöltődéstől védeni kell. Kerülni kell a készítmény bőrrel és szemmel való érintkezését, a gőzök belélegzését.

A vegyi anyagokra vonatkozó általános előírások betartandók.