AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A gázzal működő autók karbantartási munkálatai

Az égbeszökő benzinárak hatására, egyre több autótulajdonos dönt úgy, hogy beszerelteti járművébe az autógázt. Habár a beszerelés költséges, bizony pár hónap alatt a gázzal megspórolt összegből megtérül az ár.

 

Hogyan tudunk még-hatékonyabban spórolni?

 

Nyilván mindannyian azt szeretnénk, hogy minél kevesebb üzemanyagot használjon el a gépjármű, illetve ez által minél több pénzt lehessen spórolni. Van néhány alap lépés, amivel ez elérhető. Önmagában autónk fogyasztása csak úgy nem fog megnőni. Ha viszont így van, akkor utána kell néznünk, hogy vajon mi miatt történt ez. Első lépésként ellenőrizzük le a gyújtógyertyákat. Sok bosszúságot okozhatnak, ha nincsenek megfelelő állapotban. Ne hagyjuk ki a kilométerenként előírt gyújtógyertyák cserélését az autónkban. Másik rendkívül lényeges, illetve az üzemanyag fogyasztásának megnövelésére alkalmas hibát az oxigén-érzékelő adhatja. Igazán nagy figyelmet igényel ez a szenzor. Amennyiben nem működik megfelelően, akkor rengeteg üzemanyagot lesz képes fogyasztani az autó, mivel annak motorja nem tudja pontosan szabályozni az üzemanyag-keveréket.

A gázzal működő autó

Van még valami, amire figyelhetünk?

 

Amennyiben teljes mértékben szeretnénk ügyelni arra, hogy mennyi autógázt használ el járművünk, akkor igen, van még néhány dolog, amire érdemes időt szakítani. Például rendkívül fontos az autónk motorján lévő szűrők karbantartása. Ha a szűrőre nem figyelünk, bizony feltorlódhat a szennyeződés. Ennek hatására csökken az autó teljesítménye és a motor hatékonysága. A javasolt időközönkénti tisztítás betartása sokban hozzájárul a gépjármű optimális működéséhez. Van még egy, talán apróbb dolognak tűnő része az üzemanyag spórolásnak. Ez nem más, mint a gumiabroncsok állapota. Rendkívül fontos, hogy kerekeink jó állapotban legyenek. Gyakran ellenőrizzük a gumikban lévő nyomás nagyságát. Amennyiben megfelelő nyomással rendelkeznek az abroncsok, akkor sokkal hatékonyabban haladnak az úton, így kímélve az autót a plusz üzemanyag fogyasztástól.