AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A futómű állítás szükségessége

A legtöbb ember, aki autót vásárol, azt nem azért teszi, hogy hódoljon kedvenc hobbijának, a vezetésnek, hanem azért, mert valamilyen célja van vele. Ez természetesen a legtöbbször az, hogy eljusson vele A pontból B pontba.

 

Amikre figyelni kell

 

Hogyha valaki kocsival rendelkezik, és nem azért, mert hobbiból teszi, akkor sajnos elkerülhetetlen, hogy valamennyire értsen is hozzá. Ellenkező esetben a potenciálisan adódó problémák esetén a sofőr tanácstalanul fog állni, és szervizbe kell vinnie az autót abban az esetben is, amikor nem is lenne erre szükség. Hogyha azonban egy kicsit is ért hozzá, akkor legalább azt meg tudja mondani, hogy körülbelül melyik rész is lehet a probléma okozója. Amikor valamilyen probléma, vagy meghibásodás áll fenn a futóműben, akkor szükség van a javítására. Azonban az egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket ki és hogyan végzi el, és főleg az, hogy mennyi időt és pénzt kell beleölni. Ezért is fontos, hogy nem csak a szerelő, hanem az autó tulajdonosa is tisztában legyen a dolgokkal. Vannak olyan munkálatok is, amelyeket nem csak abban az esetben kell elvégezni, amikor már megtörtént a meghibásodás, hanem akkor is, amikor megkívánják az előírások. Az efféle dolgok közé tartozik az időközönkénti futómű állítás is.

Az autó futóművének beállítása

Mikor kell elvégezni a futómű állítást?

 

Hogyha valaki nem tuja, hogy ez mikor szükséges, akkor a legjobb, hogyha minden fél évben elmegy a szervizbe, és elvégezteti a szükséges ellenőriztetéseket, és tanácsot kér a szakemberektől. Abban az esetben, hogyha a futómű felől kattogó, kopogó hangot hallunk, egyértelmű, hogy el kell végeznünk az intézkedéseket, azonban hogyha semmilyen probléma, vagy baljós hang nincs, akkor is oda kell figyelni arra, hogy a futómű a helyén legyen. Mindig, amikor a nyári gumikat kicseréljük télire, vagy pedig fordítva, a télieket cseréljük ki nyárira, fontos, hogy elvégezzük a futómű állítását is. Amennyiben azt vesszük észre, hogy az autó túlságosan is jobbra, vagy balra húz, akkor is nagy rá a valószínűség, hogy a futómű pontatlan beállításával lehet a probléma. Hogyha a keréktárcsa sérül meg, akkor szintén ez az eljárás. Fontos, hogy mindenki odafigyeljen ezekre a dolgokra, mert nagyon sok problémát meg lehet előzni vele.