AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A fránya elektronika, jobb volt nélküle

Még mindig vannak, akik visszasírják a régi szép időket, amikor egy csavarhúzóval bele lehetett nyúlni az autó motorjába és a szerelők hallás után állították az alapjáratot, amit aztán otthon is meg lehetett próbálni.

A jeladók nélkül nem mennek a mai autók

Mára sikerült az autókat telerakni a legkülönfélébb szenzorokkal, jeladókkal. Annyira, hogy nélkülük már semmi nem működik. Közülük az egyik legfontosabb a főtengely, vagy főtengely holtpont jeladó, aminek az a feladata, hogy megállapítsa a fordulatszámot és a forgattyús tengely helyzetét, ami alapvető fontosságú a gyújtás és a befecskendezés vezérléséhez. Többek között ennek a jeladónak köszönhető a motorok nagyobb teljesítménye, kisebb fogyasztása és környezetbarátibb működése, vagyis nem valami öncélú ketyeréről van szó.

Jobb volt az autó elektronika nélkül

 

Mi van, ha meghibásodik a főtengely jeladónk

Nem nehéz észrevenni, hogy meghibásodott a főtengely jeladónk, mert a motor kihagy, vagy leáll, rángat, nem indul, vagy csak rövid leállás után. Ennek persze sok oka lehet, de köztük van a jeladó hibája is. Ezért érdemes erre gyanakodni. Hogy erről van-e szó, azt végül szabad szemmel, vagy éles füllel nem lehet megállapítani, ezért a legjobb megoldás, ha ilyen esetben a szervizbe hajtunk, ahol a megfelelő diagnosztikai berendezésekkel nem csak lokalizálják a hiba forrását, de meg is tudják javítani, ki tudják cserélni a hibás szenzort.