AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Ford nagyot fejlesztett a multimédia rendszerén

A 2017-es modelleket, köztük a Focust is, a Sync multimédia rendszer új generációjával dobják majd piacra. A Sync 3 használata kényelmesebb lesz és a mobil telefonokkal is együtt tud majd működni. 

Egyelőre csak Amerikában, de idővel majd Európában is megjelenik a Sync 3

 

A Ford új multimédia rendszere lényegesen többet tud az elődöknél, változik a hardver és a szoftver, sőt a grafikus interface is. A processzor például tízszer gyorsabb lesz, ezért a rendszer gyorsabban reagál a kérésekre, de nagyobb lesz a kijelző és a betűméret is. A rendszer kompatibilis lesz az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerekkel, ennek köszönhetően az okostelefonjaink együtt tudnak majd működni az autónkkal, a tartalmuk megjeleníthető lesz a kijelzőn. Sokat javítottak a hangfelismerő programon is, így sok funkciót beszédparancsokkal lehet majd vezérelni.

A Ford új multimédia rendszer fejlesztése

 

Jobb lett a térkép szolgáltatás és az útvonaltervezés is

 

A Ford közölte, hogy az összes térképet újrarajzolták, 2D és 3D módon egyaránt megtekinthetők. Az egész rendszer könnyebben kezelhető az interface áttekinthetőbb designja miatt. Most végre megértették, hogy a kevesebb néha több. Az érintőképernyő is megkönnyíti a GPS használatát. Az amerikai autógyár szerint 2020-ban már mintegy 40 millió autóban fog az innovatív Sync 3 működni. A Ford azt is hangsúlyozza, hogy a hanggal történő utasítás nemcsak kényelmes, hanem biztonságos is, hiszen közben nézhetjük az utat és a kormányt sem kell elengedni. Ez a fejlesztés egyébként beleillik abba a trendbe, hogy az autóink egyre intelligensebbek lesznek, na és persze egyre bonyolultabbak is, a szerviz feladatai is nagyban bővülnek. Néhány éve még nem gondoltunk arra, hogy akár szoftverek frissítése vagy feltöltése is rutin feladat lehet a szerviz számára.