AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A fényszórók égőinek karbantartása és cseréje

Az autók rengeteg égővel és izzóval rendelkeznek, kezdve azoktól amelyek megvilágítják előttünk az utat, egészen azokig, amelyek lehetővé teszik, hogy sötétben olvassunk térképet. Aztán rendelkezünk olyan izzókkal is, amelyeket úgy terveztek, hogy figyelmeztetésként gyúljanak ki a kijelzőn amikor valami probléma van az autóval. Ezek természetesen különböznek az otthoni égőktől és villanykörtéktől, és általában minden autó márkához és típushoz speciálisan készülnek.

Az égők karbantartása és cseréje

Amikor az autók égőinek karbantartására kerül a sor, akkor nem árthat gyakran tisztítani a fényszórókat kívülről, hiszen csak ezáltal lehet elérni, hogy az elülső és hátsó lámpák fényesen ragyogjanak és biztonságosan tudjunk közlekedni ezekkel az utakon. Az égők cseréje viszonylag egy egyszerű feladat, és a legnehezebb része ráadásul az égőkhöz való hozzáférés. A fényszórók esetében meg kell emelni a motorháztetőt, majd gondosan ki kell húzni az égőt az aljzatból úgy, hogy ne érjen hozzá az üveghez, mivel az autó égői különösen törékenyek. A hátsó lámpákkal néha nehezebb lehet dolgozni, mert el kell távolítani a burkolatot a csomagtér belsejéből és a kívülről érkező kapcsolatokat is. Győződjön meg róla, hogy tudja hova kell elhelyezni az egyes csavarokat, hiszen ezek általában sokkal apróbb csavarok a rendes csavaroknál.

A fényszórók karbantartása

A fényszórók égőinek frissítése, erősítése

Ha égőit szeretné frissíteni, vagy szeretne erősebb égőkre szert tenni, akkor érdemes megemlíteni a Xenon égőket, illetve a LED égőket, amelyek az elmúlt években különösen nagy népszerűségnek örvendtek. Eredetileg ezek azért jöttek létre, hogy javítani tudjunk az autók kinézetén, tehát ezeknek esztétikai feladatuk volt, manapság viszont azért választjuk ezeket, mert sokkal erősebbek és erősebben égnek más égőknél. Manapság olyan autók is vannak, amelyek alapból LED égőkkel rendelkeznek, de a legtöbb alkatrész üzletben jó áron be is lehet ezeket szeretni. A standard égők LED-es égőkre való cseréje viszont egy kis profizmust is igényel, ezért sokkal jobban megéri, ha egy szakértő segítségét veszi igénybe erre a feladatra. Az autók égői kívül és belül is nagyon fontosak, ezért ha ön is úgy érzi, hogy cserére vagy frissítésre szorulnak, akkor tegye meg minél előbb, hiszen nemcsak saját magát, de mások testi épségét is veszélyeztetheti azzal, ha halogatja a dolgot.