AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fázni rosszabb az autóban mint éhezni

Vannak azok a késő őszi és téli napok, amikor kora reggel munkába indulva a legjobban arra vágyik az autós, hogy az autójában minél hamarabb és minél gyorsabban meleg legyen.

A fázást nehezebben tűrjük, mint az éhséget

 

Az ember – főleg, ha be van zárva egy kis fém dobozba, mint amilyen egy autó – nagyon rosszul tudja magát érezni, ha fázik. Annál is inkább, mert a fázás ellen sokat segítő mozgásra sincs lehetősége. Az ülep alá gyűrődött kabát kényelmetlen, nehezíti a mozgást, a sapkától és a sáltól nem tudja mozgatni a fejét, a kesztyű megnehezíti az autó berendezéseinek kezelését. Ezért lenne nagyon fontos, hogy az ilyen napokon az autónk az indulás után minél hamarabb be tudjon melegedni. Azt tudni kell, hogy az egyes autómárkák és modellek fűtési vagy légkondicionáló rendszere nagyon különböző lehet. Vannak nagyon jók és kevésbé jók is.

Hideg az autóban

Miért működik rosszul az autó fűtése

 

Az egyébként jó fűtéssel rendelkező autóban is előfordul azonban, hogy kilométerek és hosszú percek után sem tudjuk levenni a kabátot, kigombolni az inget, mert a kocsi valamiért nem melegszik fel. Amennyiben minden ajtó és ablak be van zárva, semmilyen olyan nyílás nincs, ahol megszökhet a meleg, és ha be is kapcsoltuk a fűtést, akkor egészen biztosan azzal van baj. A gyenge fűtésnek azonban nem feltétlenül valamilyen műszaki hiba az oka. Gyakran csak a rendszer karbantartásának elhanyagolása húzódik meg a rossz teljesítmény mögött. Elég ugyanis, ha a fűtési rendszer egyes nyílásai eldugultak, például a lehulló falevelek miatt, vagy a hőt továbbító folyadék szintje esett a szükséges szint alá. Az sem ritkaság, hogy a hosszú hónapokig nem használt fűtés egyes alkatrészei beszorultak, egy szelep vagy csappantyú, vagy egy bowden lazult meg, és hiába bekapcsoltuk be a fűtést, a rendszer erről mit sem tud. Az ilyen helyzetek megelőzésére az őszi-téli autószezon előtt vizsgáljuk vagy vizsgáltassuk át az autó fűtési rendszerét. Saját erőből tisztítsuk meg és töltsük fel a szükséges folyadékokkal.