AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Erős versenyzővel érkezik a Citroën: itt a C5 Aircross

Földrészünkön is bemutatásra került a Citroën legnagyobb szabadidő-autója, a C5 Aircrosst. Először egyébként a 2017-es Sanghaji Autószalonon láthatta a közönség. Ez is jól szimbolizálja, hogy a kínai piac sokkal jelentősebb az európainál, de azért nincs sok eltérés az ázsiai és európai verzió között.

 

A franciák új zászlóshajója

 

A Citroën egyre inkább hódít a SUV-piacon, a 70 000 példányban eladott C3 Aicross-tól kezdve a hazánkban is bemutatott, megújult C4 Cactus-on keresztül most a Kínában már használatos C5 Aircrosst bocsátják rendelkezésre az európai vásárlóknak. Ez a modell is nagy keleti sikerekkel büszkélkedhet; a Távol-Keleten ez idáig 35 000 darabot adtak el. A PSA-nál már bejáratott moduláris EMP2 padlólemezre épül, amelyet például a Peugeot 508-nál és az Opel Grandland X-nél is használtak. A szokatlan kinézetű C5 Aircross 4,5 méteres hossza által egy robosztus, karakteres SUV látszatát kelti. Mi európaiak 2 féle benzines és 3 dízelmotor közül választhatunk. A benzineseknél a 130 lóerős modell 6 fokozatú manuális sebességváltóval, valamint a 180 lóerős változat 8 fokozatú automatikus váltóval készült. A dízeleseknél pedig a 130 lóerős motort választhatjuk 6 fokozatú kézi vagy 8 fokozatú automatikus váltóval. Továbbá még kapható egy 180 lóerős verzió is 8 fokozatú automatikussal.

 

Citroen C5 Aircross

 

Ami működik, azon nem kell változtatni

 

A külső dizájn és a méretek nem mutatnak eltérést a kínai változathoz viszonyítva. Az autó külsejét teljesen egyedire szabhatják a vásárlók, összesen 30 változat hozható létre a karosszéria, az airbump és a lökhárítóbetétek színének kombinálásával. Az utastér kellően tágas, a csomagtér mérete alapból 580 liter, de tovább bővíthető 1630 literig. Az európai C5 Aircross gyártását a franciaországi Rennes-La Janais városában végzik, az első darabokat várhatóan 2018 végén kaphatják meg a vásárlók.