AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Eni

Eni a világ egészén tevékenykedik körülbelül 85 országban, és hozzávetőlegesen 79.000 dolgozóval rendelkezik.

Az Eni egy úgynevezett fenntarthatósági modellt alkalmaz.

Ennek lényege, hogy a vállalat a környezet védelmére, a klímaváltozás elleni harcra és az energiahatékonyságra, a munkavállalói és közösségi biztonságra, valamint a műszaki innovációra és kutatásra orientálódik. Az Eni Magyarországon jelenleg ásványolaj-termékek (refining & marketing) és gáz (gas & power) kereskedelmével képviselteti magát.

 

<< Vissza az Olajkeresőbe


Most jöjjön ez a két üzletág kicsit részletesebben bemutatva:


1.Refining & Marketing

Az olasz Eni S.p.A. 100%-os tulajdonában lévő magyarországi leányvállalat az itthon valószínűleg mindenki által ismert Eni Hungaria Zrt..

1990-ben alapították, azóta is aktív részese a piacnak. Jelenleg főbb tevékenységeit az üzemanyag és kenőanyag kis- és nagykereskedelme jelenti.

A körülbelül 90 fő kizárólag magasan képzett munkaerőkből áll.
Az Eni üzemanyag-értékesítése az Agip töltőállomások hálózatán keresztül, nagykereskedelmi úton illetve közvetlen értékesítéssel történik.
Az Eni kenőanyagok széles választékát kínálja közvetlenül illetve kereskedőkön keresztül.


2.Gas & Power üzletág
Magyarország legnagyobb regionális gázszolgáltatója a Tigáz Zrt., mely magas színvonalú szolgáltatást biztosít partnereinek, de működési területének gazdaságára és foglalkoztatottságára is számottevő hatással van.


Az Eni történelmében valamint kultúrájában mindig is fontos szerepet játszott a fenntarthatóság.
Az Eni az úgynevezett Corporate Governance, azaz vállalatirányítási rendszerének kialakításánál két kulcsfontosságú alapelvre koncentrál. Ezek nem mások mint az átláthatóság és a feddhetetlenség. Ezek az alapelvek és maga a rendszer kialakítása az ide tartozó általános és különös szabályokkal, az etikai normákkal, a vállalati-működési szabályzattal, a tőzsdén jegyzett vállalatok Vállalatirányítási Kódexében vázolt ajánlásokkal, illetve a belső szabályzattal és az ágazatban alkalmazott gyakorlatokkal összhangban történik.

Eni termékek

Üzemanyagok

Az Eni üzemanyagai azon túlmenően, hogy teljesítik az üzemanyagok minőségére és címkézésére vonatkozó hatályos magyar szabvány (MSZ EN 228:2004) által meghatározott üzemanyag-irányelveket, több területen túl is teljesítik azokat – pl.: a teljesítmény és az üzembiztonság terén.


Az Eni által forgalmazott összes üzemanyag tartalmaz teljesítménynövelő adalékokat, melyek bizonyítottan javítják a járművek teljesítményét, károsanyag-kibocsátását. Az Eni az egyik partnere az EUROPIA (Európai Kőolajipari Szövetség) és az Európai Bizottság által támogatott "Save more than fuel" üzemanyag-takarékossági kezdeményezéseknek egyaránt.
 

Gázolaj / Dízel

Az Eni évek óta nagy hangsúlyt fektet a kutatás, fejlesztés témakörére az üzemanyagok és kenőanyagok tekintetében, de nem feledkezik meg mindeközben a környezettudatosságról sem, s továbbra is a csúcsminőség elérésére törekszik. Az Eni töltőállomásain a gázolaj / dízel üzemanyag mellett immár az új, premium minőségű DieselTECH is megvásárolható. Természetesen a legújabb EN590 európai normáknak mind a két dízel termék megfelel.


Az Eni DieselTECH márkanévvel olyan prémium kategóriás terméket forgalmaz az Eni, mely az összes dízel motorhoz jó, és speciális összetevői révén biztosítja az újgenerációs és a korábbi dízel motoroknál is a befecskendező rendszer legkiválóbb tisztántartását, még több ezer kilométer megtétele után is.


Ha a DieselTECH üzemanyagot használjuk folyamatosan autónkba, elérhetjük, hogy megnövekedjen járművünk motorjának élettartama, illetve optimálissá tehetjük ezáltal a fogyasztást is. Persze az a tény, hogy eközben mégis csökken a jármű károsanyag-kibocsátása csak még szimpatikusabbá teszi a terméket.


A DieselTECH elősegíti az üzemanyag optimális elégetését, s ezáltal a motor teljesítménye egyenletes lesz. A jármű motorja hamarabb tud reagálni és forgása is egyenletesebb lesz, mindeközben lecsökkennek a vibrációk és zörejek, melynek köszönhetően a vezetési élményt maximalizálja.

 

Hosszú távú vezetési tesztek bizonyítják, hogy a Diesel TECH-et használók dízelmotoroknál 20.000 km-enként akár 500 km-rel is megnövekedett a futásteljesítményt.


Közlekedési kenőanyagok

Az Eni már több mint harminc évvel ezelőtt kifejlesztette első szintetikus olaját. Természetesen azóta is foglalkoztatja a különböző motorokhoz szükséges nagy teljesítményű kenőanyagok kifejlesztése, s így lehet, hogy mai napig csakis csúcsminőségű kenőanyagokat értékesít a vállalat számos termék formájában a vásárlók legnagyobb elégedettségére. 

Az Eni kenőanyagainak összetétele mindig maradéktalanul megfelel a különböző járművek gyártói által támasztott feltételeknek. Ezért is van az, hogy a kutatási és fejlesztési részlege folyamatosan azon ügyködik, hogy a vállalat kínálatában csakis olyan kenőanyagok szerepeljenek, melyek mindig teljesítik a gyártók egyre szigorodó specifikációit, az alacsony SAPS-tartalomra vonatkozó előírásokat és nem utolsó sorban a vásárlók üzemanyag-takarékossági elvárásait. Így az Eni minden alkalmazási területen kizárólag nagy teljesítményű, hosszú olajcsere-periódusú, környezetbarát és a vevők elégedettségét garantáló termékkel áll ügyfelei rendelkezésére:

-a motorkerékpároktól

-a legbonyolultabb sportautókig,

-az elektromos energiatermelő turbináktól

-a hajógyártó iparban használt hatalmas motorokon át,

-a nagy teljesítményű dízelmotoros teherautóktól

-a mezőgazdasági traktorokig.