AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az első Alfa Romeo SUV

Mára már tényként könyvelhetjük el, hogy a nagy autógyárak növekedése csak akkor képzelhető el, ha elő tudnak állítani egy versenyképes szabadidő-autót. Ezzel vélhetően tisztában vannak az Alfa Romeonál is, így nem meglepő, hogy elkészült a Stelvio.

 

Egy izgalmas kaland

 

Az Alfa Romeo folyamatosan olyan autókat kíván létrehozni, melyekre kivétel nélkül jellemző az egyedi stílus és a kifogástalan vezetési élmény.  A nagyformátumú cég design csoportja egy jellegzetes, egyedi részletekkel bőségesen ellátott SUV modellt hozott létre, mely stílusában követi a méltán sok elismerést kapó új Giulia modell kialakítását. Precíz kivitelezés és a márka egyedi jellegének megtartása inspirálta a formatervet. Az alkotóelemek összessége az aerodinamika tökéletesítésére törekszik, így a Stelvio modell teljesítményének kidomborítására fekteti a hangsúlyt. Az Alfa Romeonál ezt egyszerűen úgy hívják, hogy “Jelentőségteljes Szépség.”

 

Alfa Romeo Stelvio

 

Változatos „motorpaletta”

 

A modell megjelenésekor kétféle motorral és háromféle teljesítménnyel volt elérhető. A benzines kétliteres, sornégyes turbómotor, 280 lóerőt és 400 newtonméter nyomatékot ad, aminek köszönhetően az autó elképesztő erővel veszi az akadályokat. A kiváló úttartás mellett, mindenképpen érdemes szót ejteni a gyorsulásról, hiszen a gyártói adatok szerint 5,7 másodperc alatt képes elérni az óránként 100 kilométeres sebességet. Nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy az új motorblokk hangja meg sem közelíti a híres V6-os elődöt, azonban a fogyasztás terén kedvezőbb adatokkal kalkulálhatunk. Összegzéskét elmondhatjuk, hogy a Stelvio bár igényes beltérrel rendelkezik, a német konkurens modellek ebben a tekintetben még előrébb járnak. Az imént említett okból az ára is barátságosabb, mint a vetélytársaké, hiszen az alapmodell „már” 11 millió forint körüli árért elvihető a szalonból.