AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Elmosta a rally versenyt az idő

A húsvéti máriapócsi rally versenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményt a Kovács Autó által támogatott TMC rally csapat tehetséges versenyzője, Takács „KisTuki” Olivér.

Mozgalmas húsvét

 

Húsvét hétvégéjén rendezték meg Máriapócson a Rallycross Parádét. Óriási eredménynek tekinthetjük már magát a tényt is, hogy eljutott a csapat a futamra, hiszen a Slovakiaringen gyakorlatilag felrobbant az autójuk. Ez volt az első tesztje az újjáépített motorral és futóművel rendelkező Skoda Fabia Super 1.6 járgánynak. A teljesen saját építésű motor sikeres munkát végzett Olivérrel együtt az előfutamok során. Három előfutamból kettőt nyert a „páros”, így az elődöntőben már pole-pozícióból indulhatott.

 

Skoda Fabia rally autó

 

Erős iram

 

Az új motor a vártnál kiemelkedőbb teljesítményt nyújtott, nagyon szép részeredményekkel zárhatta a csapat a versenyt. Nagy párbajok zajlottak le a versenyzők között, a szoros futamok még egy szörnyű rajtbalesettel is társultak. Az elődöntőt fölényese nyerte versenyzőnk, így a pályafutásában először indulhatott „első rajtkockából” a döntőben.  Végül a döntő nem úgy sikerült, ahogy várták, a zuhogó eső közbeszólt. Ugyan felszerelték az esőre vágott slick gumikat, de azok alkalmatlannak bizonyultak ebben az intenzív időjárásban. Az autó sajnos nagyon csúszott, így az 5. helyen futott be KisTuki. Ennek ellenére ez is szép teljesítmény, hiszen így is sok bajnoki pontot zsebelhetett be a csapat. Gratulálunk a TMC Rally Sportnak, és Olivérnek!