AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Elindult a háromhengeres motorgyártás az Audinál

Elindult az első háromhengeres motor sorozatgyártása az Audi Hungariánál Győrben. Az 1,0 literes Otto-motor 63 és 85 kilowattos teljesítményének köszönhetően újabb hatékony erőforrásnak bizonyul.

 

Csak 92 kilogramm

 

Az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, Achim Heinfling elmondta, az alternatív meghajtások gyártásának elindítása mellett folyamatosan fejlesztik a belső égésű motorjaikat is. Az új, háromhengeres motor sorozatgyártásával egy további hatékony és nagy teljesítményű erőforrással bővül termékportfóliójuk. A háromhengeres motor eredményességét és környezetbarátságát forradalmi megoldások garantálják, akárcsak az erősebb teljesítményű turbófeltöltő és a motorközeli részecskeszűrő, amely 90 százalékkal csökkenti a részecske-kibocsátást. Ráadásul a háromhengeres motor össztömege csak 92 kilogramm. Az innovatív alkatrészt a Volkswagen-konszern modelljeibe építik be, például a Volkswagen Golfba, az Audi A3-ba, Seat Leonba vagy Atecába.

 

Audi gyártás

 

Jönnek a villanymotorok is

 

A hatékony gyártás érdekében az Audi Hungaria átalakította gyártósorát és a mechanikus megmunkálás területét egyaránt. Így a dolgozók már négy különböző  motorvariánst is gyárthatnak párhuzamosan az Audi-konszern legrugalmasabb motor-gyártósorán: a most induló háromhengeres alkatrésszel párhuzamosan az 1,2 literes, 1,4 literes és az 1,5 literes négyhengeres Otto-motorok kerülnek legyártásra. A 6000 dolgozó évente mintegy kétmillió motort gyárt. Ezzel a teljesítménnyel Herbert Steiner, az Audi Hungaria Zrt. motorgyártásért felelős igazgatósági tagja szerint ők a világ egyik legnagyobb motorgyártója. Mint mondta, jelenleg három-, négy, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorokat gyártanak a Volkswagen-konszern 32 telephelye számára. Még tovább szeretnék bővíteni idén a vállalat termékkínálatát, elsőként a villanymotorokkal kezdték júliusban.