AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az elektromos üzemanyag-szivattyú meghibásodásának jelei

Minden modern autóban és teherautóban is található üzemanyag-befecskendező, mely elvégzi az üzemanyag leadását és az üzemanyag rendszeren belül megfelelő szinten tartja a nyomást.

 

Üzemanyag-szivattyú működése

 

A szivattyú nem csak a tartályból a motorig szállítja az üzemanyagot, de egyúttal fenntartja a szükséges nyomást az üzemanyag rendszeren belül, azért, hogy az injektor az elegendő mennyiségű tüzelőanyagot szállítsa a hengerekbe. Ezáltal a motor képes lesz a szükséges teljesítményre. Amennyiben ez az elektromos tüzelőanyag-szivattyú meghibásodik, az vezetési problémákat okozhat a járműben. A meghibásodás egyik jele lehet, amikor az autóban csendes zümmögést veszünk észre. Ez a zaj jelzi, hogy a rendszeren belül a csapágyak nem működnek megfelelően és a motor forgó részei kezdenek csiszolódni. Sajnos ez azt jelenti, hogy az egész tüzelőanyag-szivattyú küldő egységet ki kell cserélni, mivel a csapágyak nem javíthatóak, és a kopás végül teljes károsodást okozhat a járműben. Amikor a szivattyú hangossá válik, minél előbb javíttassuk meg, mielőtt még a probléma nagyobbá válna.

Az üzemanyag-szivattyú meghibásodása

 

Az üzemanyag-szivattyú mindig használatban van, amikor az autó működik, és egy olyan jármű esetében, mely sokat van úton, az üzemanyag szivattyú meghibásodhat és elgyengülhet. Amennyiben az üzemanyag szivattyú teljesen meghibásodik, előfordulhat, hogy egyáltalán nem tudjuk elindítani az autót. Ha az elektromos tüzelőanyag-szivattyú problémája fellép, az csökkentheti a motor teljesítményét is. A motorba szállított üzemanyag megfelelő keverék nélkül, a tökéletes levegő-üzemanyag arányának hiányában, hajlamos lesz áramkimaradásra és lassabb gyorsuláshoz is vezethet. A gyújtáskimaradást az alacsony gáz nyomása és térfogata is okozhatja, ami akár a motor leállásához is vezethet. Ha a fent említett tünetek közül bármelyik is észleljük, nagy valószínűleg a tüzelőanyag-szivattyú cseréjére lesz szükség. Ennek cseréje fontos, mert könnyen előfordulhat, hogy az autónk cserben hagy bennünket az úton. Az üzemanyag-szivattyú vásárlása során, mindenképp figyeljünk oda, hogy a megfelelő alkatrészt válasszuk ki, hisz csak ez fog illeszkedni a járművünkhöz. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük ki az eladó segítségét. A szerelést érdemes szakemberre bízni, hisz ez nem egyszerű feladat, és nagyon valószínű, hogy mi magunk nem fogjuk tudni elvégezni, esetleg a rossz összeszereléssel kárt teszünk az autónkban.