AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Eladási rekorddal büszkélkedik a Mercedes

A termelés 4,1%-kal lépte túl tavaly a két évvel ezelőttit; több mint 190 000 Mercedes-Benz autót gyártottak Kecskeméten.

 

Növekvő árbevétel

 

A Mercedes nettó árbevétele 2017-ben túlszárnyalta a 3,5 milliárd eurót. A profit egészét kizárólag hazai beruházásokra kívánják fordítani. A Mercedes-Benz gyár tavaly cégként és munkáltatóként 23 millió eurónyi adót és járulékot fizetett a magyar állam, valamint a kecskeméti önkormányzat számára. Elmondható, hogy a szinte 101 milliárd forintos forgalomnak köszönhetően tavaly is eredményes évet tudhat a háta mögött a Mercedes-Benz magyar leányvállalata, ezáltal 26%-kal teljesítették túl a tavalyi évet. 2017-ben a kishaszongépekből 1462 példányt adtak el, eddig nem látott, 82%-os növekedést mutatva. A teherautók terén 8 rekordhónappal büszkélkedhetett a vállalat. A 6 tonnás össztömegnél nagyobbal rendelkező haszonjárművek értékesítése 72 %-kal növekedett tavaly előtthöz viszonyítva. Az eredeti alkatrész forgalmának növekedése 15,2%-ot tett ki. Az eddigi eredmények túlszárnyalását nagymértékben segítette a konszern mintegy 1200 munkavállalót alkalmazó magyarországi partnerhálózata.

 

Mercedes gyár Kecskemét

A legjobb munkahely

 

Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója szerint „az árbevétel, a termelési számok és az eredmény tekintetében is” fejlődést értek el. Mint megjegyezte, minden adat azt támasztja alá, hogy megérte hosszú távon befektetni Magyarországon, és ezt a helyet választani járműveik egyik gyártóhelyeként. A 2017-es év nem csak a kiemelkedő gazdasági eredmények miatt bizonyult az eddig legsikeresebbnek, de a jövő generációit előrelépését irányzó beruházásoknak köszönhetően is. A hazai munkavállalók szavazatai alapján a Mercedes-Benz gyár lett 2018-ban a legvonzóbb magyarországi munkaadó.  
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megközelítőleg 4000 ember számára nyújt megélhetést. Tavaly a Kecskeméten található üzem több mint 190 ezer Mercedes-Benzet gyártott. Egy B-osztály volt az első típus egyébként, ami legördült a gyártószalagról. A következő 2013-ban a négyajtós CLA coupé, a harmadik pedig 2015 elején a CLA Shooting Brake volt. Kiemelendő, hogy az utóbb említett két modellt mindössze csak nálunk gyártják az egész világon. Idén az új A-osztály is csatlakozik a kecskeméti termékkínálathoz.