AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Egyelőre stabilak a használt dízelautók árai

A magyar árakra is döntő hatással bíró német használt autó piacon egyelőre stabilak az árak a dízeleknél. Ez azért fontos, mert egyre több országban, köztük egy német tartományban is a dízelek betiltását fontolgatják.

Már érződik a dízel ellenes pszichózis hatása

A német használt autó kereskedők egyelőre nem annyira az árakban, mint inkább az eladási ciklus meghosszabbodásában látják a következményét a dízelekkel szemben erősödő ellenszenvnek és a híreknek, amelyek szerint a nagyobb környezetszennyezéssel járó dízelek betiltása várható Európa számos országában. Idén februárban Baden-Württenberg tartományi kormánya jelezte, - egyelőre konkrétumok megadása nélkül -, hogy 2018-tól korlátozások bevezetését tervezi a dízelek esetében. A viszonylagos árstabilitás azt jelenti, hogy a 3 éves dízelautók értéke az új kocsik listaárának 55,7 százalékán állt idén márciusban, szemben a tavaly év eleji 56 százalékkal szemben. A benzines autók értéke ugyancsak idén márciusban a 3 éveseknél 56,5 százalékos volt.

Diesel autó árak

Tovább tart a használt dízelek eladása

A viszonylagos árstabilitás mellett azonban a német kereskedők már arról számolnak be, hogy a tavalyinál hosszabb ideig állnak az eladásra szánt dízelek a placcon. Egy évvel ezelőtt átlagosan 85 napig kellett várnia a kereskedőnél egy dízelnek az új tulajdonosra, míg az idén márciusra ez 95 napra emelkedett. A benzineseknél az értékesítési ciklus 86 napról 89 napra hosszabbodott ugyanebben az időszakban. Ez azonban a jövőre nézve azt jelent, hogy a megemelkedő tárolási és finanszírozási költségek miatt a dízeleken a kereskedők kevesebbet keresnek, továbbá azzal számolnak, hogy az árak a közeli jövőben 10, de akár 20 százalékkal is eshetnek.